21.5.2017

Nuori ja nätti

 

Vanha herra ilahdutti minua vaahtera-auliolla, ihanalla punakukalla. Rispustin sen kunniaksi keittiön seinälle lukiossa maalaamani taulun. Sen raamit passaavat sopivasti puuarkkuun, jonka sudin maaliskuussa vaaleanpunertavaksi (KLIK):


Hortensian minulle kiikutti pikkuinen poika, rakkaani ja kalleimpani. Kantoapuna oli vielä pienempi tyttö, suloinen suppusuu ja ruusunnuppu.


Pitihän moisen kukkameren lahjoittajille tarjoilla suolaista ja makeaa. Suolaisen tarjottavan virkaa hoitivat täytetyt rinkelit. Voitelin rinkelit tuorejuustolla. Salaatinlehti reiän päälle ja lehden päälle siipale lohta. Sen päälle waldorfinsalaattia ja kansi. Koristeeksi tomaattia, basilikaa ja orvokinkukka. Sitten päästiin pääasiaan:


Näyttää mansikkakakulta, mutta maistuu umpisuklaalta ja appelsiinilta. Resepti löytyy Pandan mainiosta kakkukirjasta "Lakua ja suklaata". Se menee näin:

Pohjaa varten vatkataan 200 g huoneenlämpöistä voita ja 2 dl sokeria. Valkeaan voisokerivaahtoon lisätään 3 munaa yksitellen ja hyvin vatkaten. Sitten lisätään keskenään sekoitetut kuiva-aineet (3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria ja 100 g rouhittua tummaa suklaata). Taikina kaadetaan kunnostettuun 22 cm vuokaan ja paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 min. Jäähdytetään ja leikataan kolmeen osaan. Kostutetaan appelsiinimehulla.

Väleihin lisätään täyte (2 dl kermaa vaahtona, 150 g turkkilaista jukurttia, 1 tl vaniljasokeria, 2 tl raastettua appelsiininkuorta, 100 g rouhittua valkosuklaata), jonka päälle levitetään mansikkaviipaleita. Minä en käyttänyt mansikoita, vaan valutettuja säilykemandariineja. 

Pursotin tumman kakun piiloon runsaalla, tomusokerilla makeutetulla kermalla. Laitoin kakun päälle sikin sokin masikoita kokonaisina ja viipaleina. Ruuttasin mansikoiden päälle vielä sulatettua suklaata.

Kakku maistuu suklaalta, appelsiinilta ja mansikoilta. Täydellinen makeanhimoon ja kaikkien rakkaiden hemmotteluun.


Jaa että miksi moinen kukkameri ja kakkutarjoilu?
No siksi, että vietin taas kerran 18-vuotissynttäreitäni - on se vaan niin ihanaa olla nuori ja nätti!

Vanha rouva

11 kommenttia:

  1. Onnea 18-vuotiaalle Rouvalle!! Miksi minua ei kutsuttu syntäreille? Kakku ois kelvannut.

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon, vaikka epäilen kyllä että täytit jo 19. Nainen saa kuitenkin narrata vähän iässään, eikös joo ;)

    VastaaPoista
  3. Oih. :) Paljon onnea! <3 Kyllä on komea ja herkullisen näköinen kakku. Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja slurps takaisin sinne suklaakeksien äärelle.

      Poista
  4. Paljon onnea ikuisesti nuori Vanha Rouva. Kakku kuulostaa ja näyttää syntisen hyvältä. Täytetyt rinkelit ovat mulle uusi tuttavuus. Tosin niin on moni muukin ruokalaji, joka vaatii hitusenkin vaivannäköä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla se kuori rapistuu ja ruttaantuu, mutta sisämys on täyttä puberteettia! Sanoi siskoni, 1,5 vuotta nuorempi.

      Poista
  5. Täysiän saavuttaneelle myöhästyneet onnittelut.
    Kauniin värinen vaahtera-aulio.
    T:Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus nähnyt keltaisenkin aulion. Semmoisen kun löytäisin kaveriksi tälle kaunottarelle.

      Poista
  6. Paljon onnea ..siellä taasen pöytä notkuu herkuista...namja maiskis ,maistuis mullekin =)

    VastaaPoista
  7. Jestas, sä oot vasta 18 kun mä oon jo 25 forever :)
    Onnea nyt kumminkin teini-iän ylittäneelle nuorelle frouvalle :D
    Kyllä olis kelvamnut syntymäpäivätrahteerit mullekin!

    VastaaPoista