6.1.2014

Katoava kakku

Loppiaiseksi tätä kakkua ajattelin, mutta se katosi ennen kuin loppiainen pääsi edes alkamaan. Pönttötonttu taas asialla, ilmeisesti. Se taisi suuttua, kun en sitten sitä joulua alkanut tehdä, vaan pakenin paikalta. No, kirjoitanpa reseptin talteen, jos sinä haluaisit tehdä Katoavaa kakkua!

Pohjaa varten tarvitset: 150 g taloussuklaata, 150 g voita, 4 munaa, 2 dl sokeria, 2,5 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta. Sulata paloiteltu suklaa ja voi. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaasula sekoitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 22-senttisessä vuoassa uunin alatasolla 175 asteessa n. 45 min. Kumoa jäähtyneenä ja jaa kolmeen osaan.

Täytekiisseliin tarvitset: 400 g pakastevadelmia, 1 dl vadelmamehua, 0,5 dl sokeria ja 1 rkl perunajauhoja. Keitä vadelmista, mehusta, sokerista ja perunajauhoista kiisseli. Jäähdytä.


Täytekermaan tulee 2 dl kuohukermaa, 2 tl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.

Kokoa kakku. Kostuta kerrokset 2 dl vadelmamehua. Levitä kerrosten väliin ensin kiisseliä ja sen päälle kuohukermaa. Muista kostuttaa myös kansilevy. Laita kakun päälle paino ja kakku kylmään yön yli mehustumaan.

Kuorrutusta varten sulata 200 g taloussuklaata ja 1 dl kuohukermaa miedolla lämmöllä. Lisää voinokare kiiltoa antamaan. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. 

Minä koristelin kakun sulalla valkosuklaalla. Pursotin kakun päälle pitsiä. Lopusta suklaasta pursotin kuusipuita, joiden latvaan tuikkasin kultapallon. Annoin puiden jähmettyä jääkaapissa. Nostelin kovettuneet puut kakun reunoille.

Vanha rouva

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköistä ja varmasti hyvääkin. Kauniit nuo valkosuklaasta tehdyt kuuset:). Ihanaa alkanutta uutta vuotta <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja makoisalta kuulostava kakku:)

    VastaaPoista
  3. Eipä ihme, että pönttötonttu viihtyy teillä :D.

    VastaaPoista
  4. voi,voi ,kyllä teidän pitää muuttaa tännepäin asumaan,että mä pääsisin yhtämittaa sulle kylään. Mä voisin toimia koemaistajana kaikis herkuis.

    VastaaPoista
  5. Voe mahoton kun on komijan näkönen, ei oo ihime, että tonttu nappaa, tarttis kyllä kokeilla. Ja hienosti tursottelit noi kuviotkin, mää ennoo koskaan uskaltanu kokeilla nuita kuvioita, vaikka mieli on teheny, ehkäpä joku päivä! :)

    VastaaPoista