29.5.2011

Sunnuntain suklaat


Lähikauppassa hoksasin kartonkisia leivosvuokia. Semmoisia, joiden kuvittelin pienessä mielessäni pysyvän kasassa, kun niissä paistaa kakkutaikinaa. Kuvitelmani osoittautui kerrankin todeksi! Kerrassaan ihania vuokia, kiitos Brunon!

Koeajoin vuoat leipomalla sunnuntain suklaisia leivoksia:

·         4 munaa

·         1 dl sokeria

·         2 dl vehnäjauhoja

·         0,5 dl perunajauhoja

·         1 tl vaniljasokeria

·         1 tl leivinjauhetta

·         0,5 dl piimää

·         0,5 dl rypsiöljyä

·         50 g valkosuklaarouhetta

·         50 g taloussuklaata

·         koristeluun valkoista ja tummaa suklaasulaa

Vatkasin munat ja sokerin valkeaksi vaahdoksi. Sekaan nostelin jauho-vaniljasokeri-leivinjauhe-valkosuklaa-seoksen. Lopuksi sekoittelin hissukseen joukkoon märät aineet.

Nostelin lusikalla taikinaa vuoat melkein täyteen. Pistelin kuhunkin vuokaan talousuklaapalasta puolikkaan. Paistoin leivoksia 200 asteessa vartin verran. Jäähdytin. Sillä aikaa sulatin valkoista ja tummaa suklaata ja liruttelin sulat omiin tötteröihinsä. Sitten alkoi homman vaikein vaihe: vapisevin, tärisevin ja tottelemattomin käsin yritin tehdä taiteellisia koukeroita leivosten päälle.

Jäähtyneiden leivosten maku on taivaallinen!

Vanha rouva, parantumaton suklaaholisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti