Haistelin ja maistelin aikani lipstikkaa ja päätin tehdä vuoden ensimmäisen lipstikkakeiton mummun vanhalla ohjeella:
·
6
sipulia silputtuna
·
1 kkp
lipstikkaa silputtuna
·
1,5 l vettä
·
4 rkl
vehnäjauhoja
·
2
sokeripalaa
·
ripuas
valkopippuria
·
1
kasvisliemikuutio
·
2
kanaliemikuutiota
·
2 dl kermaa
·
voita
Kuullota sipulisilppu voissa ja lisää sitten lipstikkasilppu.
Anna hautua pari minuuttia. Lisää vesi, johin olet hölskyttänyt vehnäjauhon.
Mausta. Hauduta miedolla lämmöllä ainakin tunnin verran. Lisää kerma, kuumenna
ja tasaannuta hetkinen ennen tarjoilua. Koristele lipstikanlehdillä.
Maku on taivaallisen keväinen, suolaisen makea ja kermaisen pehmeä. Kyytipojaksi raikasta vettä ja muutama viipale ruisleipää. A vot!
Vanha rouva ihastuksissaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti