27.5.2011

Kesän ensimmäinen lipstikkakeitto

Olen tämän viikon kunnostanut kasvimaita. Kuinka ollakaan, työn touhussa huomasin, että monivuotisten yrttien kotipenkissä rehottaa rempseästi jo lipstikkaa ja suolaheinää sekä pilkistää arasti timjamia, iisoppia, mäkimeiramia ja ruohosipulia.


Haistelin ja maistelin aikani lipstikkaa ja päätin tehdä vuoden ensimmäisen lipstikkakeiton mummun vanhalla ohjeella:

·         6 sipulia silputtuna

·         1 kkp lipstikkaa silputtuna

·         1,5 l vettä

·         4 rkl vehnäjauhoja

·         2 sokeripalaa

·         ripuas valkopippuria

·         1 kasvisliemikuutio

·         2 kanaliemikuutiota

·         2 dl kermaa

·         voita

Kuullota sipulisilppu voissa ja lisää sitten lipstikkasilppu. Anna hautua pari minuuttia. Lisää vesi, johin olet hölskyttänyt vehnäjauhon. Mausta. Hauduta miedolla lämmöllä ainakin tunnin verran. Lisää kerma, kuumenna ja tasaannuta hetkinen ennen tarjoilua. Koristele lipstikanlehdillä.

Maku on taivaallisen keväinen, suolaisen makea ja kermaisen pehmeä. Kyytipojaksi raikasta vettä ja muutama viipale ruisleipää. A vot!

Vanha rouva ihastuksissaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti