Leivoin perjantai-illan ratoksi suklaakakkua. Siihen tarvitsin:
·
150 g voita sulatettuna
·
2 dl sokeria
·
3
munaa
·
3,5 dl vehnäjauhoja
·
1 dl kaakaojauhetta
·
200
taloussuklaata
·
2 dl suolapähkinöitä
·
suolakiteitä
Vaahdotin munat ja sokerin kuohkeaksi. Lisäsin vaahtoon
vuoronperään voisulaa ja jauhoseosta, johon olin sihdannut kaakaon.
Paistoin kakkua irtopohjavuoassa parissasadassa asteessa n. 15 min. Jäähdytin
hissukseen leivinliinan alla, irrotin reunat ja hiissasin kakun
tarjoiluvadille. Sulatin taloussuklaan vesihauteessa ja
lisäsin suolapähkinät. Kaadoin seoksen kakulle. Heittelin kakulle
vielä suolakiteitä - mitä lie sormi- tai mineraalisuolaa onkaan (ei
kuitenkaan merisuolaa!).
Kakku on keskeltä kostean taikinainen
ja maultaan makean suolainen.
Vanha rouva maiskuttaa...
... ja muistuttaa, ettei kakkua parane panna jääkaappiin -
ellei sitten halua hakata sitä kirveellä palasiksi, kun suklaa kovettuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti