18.2.2011

Makean suolaista


Leivoin perjantai-illan ratoksi suklaakakkua. Siihen tarvitsin:

·         150 g voita sulatettuna

·         2 dl sokeria

·         3 munaa

·         3,5 dl vehnäjauhoja

·         1 dl kaakaojauhetta

·         200 taloussuklaata

·         2 dl suolapähkinöitä

·         suolakiteitä

Vaahdotin munat ja sokerin kuohkeaksi. Lisäsin vaahtoon vuoronperään voisulaa ja jauhoseosta, johon olin sihdannut kaakaon. Paistoin kakkua irtopohjavuoassa parissasadassa asteessa n. 15 min. Jäähdytin hissukseen leivinliinan alla, irrotin reunat ja hiissasin kakun tarjoiluvadille. Sulatin taloussuklaan vesihauteessa ja lisäsin suolapähkinät. Kaadoin seoksen kakulle. Heittelin kakulle vielä suolakiteitä - mitä lie sormi- tai mineraalisuolaa onkaan (ei kuitenkaan merisuolaa!).

Kakku on keskeltä kostean taikinainen ja maultaan makean suolainen.

Vanha rouva maiskuttaa...

... ja muistuttaa, ettei kakkua parane panna jääkaappiin - ellei sitten halua hakata sitä kirveellä palasiksi, kun suklaa kovettuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti