Leivoin kaksi banaanikakkua mummun vanhalla ja hyväksi havaitulla ohjeella:
Taikina:
- 300 g voita
- 4 dl sokeria
- 6 isoa munaa
- 1,5 dl kermaa
- 10 dl vehnäjauhoja
- 4 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 3 tl soodaa
- 8 banaania
Valmistaminen:
Muusaa banaanit haarukalla. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos taikina meinaa juoksettua, lisää muutaman lusikallinen jauhoseosta. Lisää voi-sokeri-seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, banaanimössö ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi. Tästä taikinamäärästä tulee kaksi pitkulaista leipävuokaa. Paista tasalämmöllä uunin alimmalla ritilällä 150 asteessa reilun tunnin verran. Kokeile kakun kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä. Anna jäähtyä yön yli, jotta kakut kerkeävät ässehtyä kunnolla.
Banaanikakkujen lisäksi leivoin kaksi banaanileipää, jotka ovat siis nuo ruttupäälliset pötkylät kuvassa. Tämän trendileivonnaisen ohjeita on netti täynnä.
Hyvä näin. Nimittäin muutama vuosi sitten sain naistenpäivälahjaksi mukulasellerin =)
Vanha rouva
Tuottoisa ja hyväntuoksuinen päivä!
VastaaPoistaMeillä ei herneenversojen kasvatus onnistu kun kissat pistelee ne poskeensa heti.
VastaaPoistaMinäkin sain hävikkilaatikosta kahden kilon pussin banaaneja. Pilkoin osan suoraan pakkaseen ja ovat tosi hyviä semmoisina kohmeisina.
Pitääpä kokeilla banaanin pakastamista sitten, kun saas taas tämmöisen jättilahjan.
Poista