5.10.2023

Käyn vetten laitaa

Olemme Vanhan herran kanssa hortoilleet vesien laitoja. 
Joskus soilla, joskus joenvarsilla, useimmiten merellä.

Saalistakin on tullut.


Metsäsuon yläpuolelta löytyi 8 kiloa puolukoita. Kunnolla kypsyneitä. Vanha herra mehusti ne jo. 
Samalla reissulla löytyi kolme kiloa suppilovahveroita. Vanha rouva pakasti ne jo.


Vanha herra on pyytänyt mereltä verkoilla syyssiikoja.
Yhdellä kokukerralla tuli 30 hopeakylkeä.


Siikoja on pakastettu, keitetty, savustettu, paistettu ja jaettu ystäville. 
Kuvassa on grillivastuksia odottamassa pellillinen lime-salvia-siikaa. 


Joenvarrelta löytyi marketti, mistä Vanha pari kävi noukkimassa satokausiämpärin. Kiitos ainutkertaisen ystävän, joka vinkkasi. Nyt on säilötty punajuuria, keitetty sipulihilloketta ja syöty lanttu-, punakaali ja porkkanaraastetta.


Vesi on tärkeä elementti ihmisen elämässä, jos meinaa syödä. 
Vesi kastelee ja kasvattaa milloin mitäkin herkkuja.

Vanha rouva

15 kommenttia:

  1. Hyvä on käydä talvelle, kun luonto lykkää maan ja veden viljaa. Te olette olleet nopsana, kun satokausikalenterista olette kaikki ruutut rastittaneet. Minun porkkanat ja palsternakat odottavat ylösnousua pellossa. Niille sateet tulivat vähän myöhään. Odottelen varmaan jouluun niiden nostoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne jäävät lumen alle - mistäs sitten löydät?

      Poista
    2. Pitkän ajan sääennuste lupasi keskimääräistä lämpimämpää ja sateisempaa säätä joulukuun loppuun saakka. Ylös juurekset saan, jos eivät huku. Luotto on vahva.

      Poista
  2. Oi, miten komea määrä hopeakylkisiä siikoja. Kaupan kalatiskin hintoja katsellessa ikävöin aikaa, jolloin Ukkokulta kävi omalla veneellä kalassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät ne nämäkään kalat ilmaisia ole: kalaluvat, vene, verkot, aika, hermot jne.

      Poista
  3. Meillähän tuota vettä piisaa onneksi ja näin syksyllä välillä liikaakin.

    VastaaPoista
  4. Oi, teillähän on siellä monenlaista syysherkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja on, kun jaksaa painaa pitkää päivää.

      Poista
  5. Ihania kuvia niin luonnosta kuin sen antimista . Puolukkaa emme ole nyt tänä vuonna poimineet olemme syöneet entisiä .
    Kalaruuat on todella maittavia ja jos ne on itse pyytänyt niin ilo on moninkertainen .
    Vielä meidänkin täytyy käydä suppilo vahveroja poimimassa ajattelin tehdä tuoreesta piirakan ja keiton . Nyt on metsät sieniä täynnä en muista näin runsasta esimerkiksi kanttarelli vuotta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea kanttarelliapajille. Meillä sitä ei oikein ole. Liekö meri syynä?

      Poista
  6. Aattelin jo, että tuli korvamato koko päiväksi: "Käyn vetten laitaa, minä ilman paitaa...
    mut sit kommentteja lukiessa jo biisi vaihtui: "On pakko painaa pitkää päivää...
    Hih... ootte kyllä painaneet ja niin monimuotoisesti, että... vaik taivaalt tulis vettä!!
    Upeita kuvia - upeita saaliita, mutta kun ei isommaksi auennut viimeinen soppakuva, niin pakko kysyä mitä kaikkea siinä on; paprikaa, papuja, kanaa ja onko mantelilastuja(kin)? Ihanan varikäs!! Mulla kurpitsa odottaa soppaan pääsemistä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanaa, papuja, tomaattia, mantelilastuja, ainakin. Liemestä ei mitään muistikuvaa =O

      Poista
  7. EN TIEDÄ, mikä tätä nettiyhteyttä on vaivannut jo aivan liian pitkään, mutta nyt kop-kop-kop näyttäisi toimivan?! Luulin nääs, että olisin jo kommentoinut tähän? Enkö ole? Kiva, että tekin saitte ämpärinne! Minulla on vielä paljon käyttämättömiä sipuleita, joten jäin miettimään hilloketta. Miten se tehdään?
    Hyvää kuunvaihdeviikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punasipulihillokken ohjeen löysin netistä. Hukkasin sen jo ;( Hillokekin on jo loppu!

      Poista