2.2.2023

Virtuaalinen kakku

Tein kakun helmikuun kunniaksi, kun Stansta niin kauniisti pyysi. Kotivaroina on toinen kakkumusteri ja makeanperso, joten yritin parhaani ja tämmöisen tein: 


Kostutin torttupohjan maidolla ja annoin tekeytyä muutaman ajan. Vatkasin 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisäsin kermaan purkillisen rahkaa ja pari ruokalusikallista tomusokeria. Levitin kostuneelle torttupohjalle omatekemää mustaherukkahilloa. Se on niin äklöä, että muuta sokeria ei oikeastaan olisi edes tarvittu. Pursottelin päälle kermarahkaa.

 

Koristelin reunan horsmankukilla, joita keräsin viime kesänä ahonlaidasta. Jännä, miten niiden väri muuttui kuivattaessa violetiksi. Pistelin horsmankukkien sekaan muutaman luomuruusunnupun, joita olin joskus ostanut luontaistuotekaupasta. Perään vielä muutama huiskaus kultapölyä.


Miltäs se baakelsi maistuu näin niinkuin virtuaalisesti, Stansta?

Vanha rouva

6 kommenttia:

  1. Kiitos, oikein hyvältä maistuu tässä aamukahvin kera! ♥
    Nuo kermarahkapursotukset näyttävät nopeasti katsottuna marsipaaneilta. Kakustasi huolimatta taidan ottaa JO kolmannen palan (!?) keittiössäni olevaa...
    Toinen toista -päivää!

    VastaaPoista
  2. Vaikka kuinka olisi nätti kakku, niin tuoksu puuttuu. Mieluummin ottaisin kakkua ihan tähän naamani eteen. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites mää nyt sitä saisin sun nokkas alle?!

      Poista
  3. Hyvältä maistuu meistä muistakin, ainakin minusta! Perheessä on pian synttärit, joten tästä löysinkin sopivia makuvinkkejä, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukka on tosi hallitseva. Vatkaa sen kaveriksi jotain pehmeää ja lempeää.

      Poista