Tein kevään iloksi raskasta rahkakakkua. Se on raskasta siksi, että pohjana on raskas murotaikina raskaasta voista, sokerista ja vehnäjauhosta. Se on raskasta myös siksi, että siihen on upotettu raskasta rahkaa (ei mitää vähärasvaista kevytversiota), raskasta kermaa (ei mitään rasvatonta ruokakermaa) ja sokeria. Keveyden illuusion luovat sitruunanmehu, sitruunankuoriraaste ja rusinat.
Raskaan rahkakakkuni luonne on rehellisen tuhti, vaikka päällä on persikkasiipaleita ja rosmariinitupsuja hämäämistarkoituksessa. Sen voin sanoa, ettei suurensuurta palasta kannata kertaistumalta nauttia. Raskaasti potkaisee. Sen takia on hyvä välillä nauttia jotain kevyttä:
Astetta kevyempiä rahkakakkusia varten vatkasin pohjat kananmunasta, sokerista ja vehnäjauho-leivinjauheseoksesta. Paistoin kakkuspohjat leivosvuoissa ja kopsauttelin jäähtyneinä leivinlaudalle.
Slurp slups, vähänkö taas upeita! Mä tykkään kaikenlaisista rahkajutuista. Noista valitsisin ekan, sen raskaamman, "jos olis pakko". Tai ehkä kumminkin molemmat!
VastaaPoistaJoko Vanha herra sai imuroitua? Sullahan on oikeus napata langat esiin ja kaivautua sohvan nurkkaan pitämään miestä silmällä. Pitäähän joka työmaalla olla tarkastaja! :D
Mukavaa 2. pääsiäispäivää!🐇
Ota molemmat! Vanha herra on suorittanut tehtävänsä moitteettomasti ;)
PoistaOlet kyllä varsinainen herkkumestari. Näiden rahkaleivosten ja kakun katseleminen on onneksi hyvin kevyttä ja inspiroivaa. Jääkaapista löytyy rahkaa ja toisesta kaapista purkki persikkaviipaleita. Ehkä minäkin päädyn viettämään raskasta pääsiäisen jälkeistä aikaa.
VastaaPoistaKannatetaan!
PoistaHuh huh! Raskain mielin katselen ruudulta rahkakakkusia. Vesi valuu kieleltä. Jouduin vaihtoehtoisesti syömään raskaan kermawienerin. Sekin loppui liian pian..
VastaaPoistaIhan sua varten tein, joten paras ottaa raskaasti ;)
PoistaOmnom. Raskaasti on täälläkin pääaiäistä vietetty, myös persikkarahkatorttua tein. Tosin ihan rasvattomasta rahkasta. Mutta kyllä siihen kermaa ja voita sitten tuli. Ei päästy laihtumaan nytkään.
VastaaPoistaSaavutettuja linjoja pitää puolustaa ankarasti!
PoistaSinä se osaat leipoa ja kirjoittaa 🤗😁
VastaaPoistaMolemmat kyllä todella herkullisen näköiset.
Kiitos. JOskus menee syteen, joskus saveen ja joskus mahaan ;)
PoistaKevyesti meilläkin meni pääsiäisenä kaksi kakkua. Onneksi tuli arki ja kaupan pakastepullat.
VastaaPoistaKaksi kakkua kevyesti. Yes. Tavoite saavutettu.
PoistaApua apua, kuinka alkoi tehdä mieli leikata siivu kaffen seuraksi. Mutta mitä. On tyytyminen keksiin, sillä hukkaan aikani muuhun 😮
VastaaPoistaKeksi on hyvä korvike, varsinkin jos sen dippaa sulaan suklaaseen tai liruttelee päälle kinuskikastiketta. Kokemusta on!
PoistaIhan varmasti taivaallisen hyvää tuo erinomaisen raskas kakku. Silloin tällöin täällä piipahdan ja aina lähtiessä on kuolaa valunut niin että . . . kaikki ruuat ja leivonnaiset ym. ovat niiiin herkullisen näköisiä, enkä epäile etteivätkö olisi myös olisi herkullisia. Kuten edellisen postauksen voikreemi jonka alla on muodonvuoksi kakkupohja;)
VastaaPoistaTänään joutessani taas selailin vanhojakin, sieltä blogin alkuajoilta. Tekis taas mieli tehdä vaikka mitä mutta . . . Noh, otin just uunista puolukkapiiraan, jossa käytän ns. raskasta creme fraisea eli 28% rasvaa. Kevyttuotteet ovat pannassa täälläkin.
Hyvää ja maukasta kevättä!
Loistavaa, löytyi hengenheimolainen raskaine ranskankermoineen. Mitä me saisimmekaan aikaiseksi yhdessä?!
Poista