29.3.2021

Astetta tuhdimpi mokkapala

Päätin tehdä suklaasyntiä. Kävin vasiten merkkikaupassa hakemassa raaka-ainetta. Tavalliseen kermalikööriin en koskenut, vaan valikoin deluxea, missä on "täyteläistä belgialaista suklaata". Osoittautui tummaakin tummemmaksi noin ensi naukulla. Siispä leipomaan!

Uunipellin kokoista pohjaa varten vatkasin 5 isoa kananmunaa ja 4 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sulatin 200 g voita ja keitin 2 dl vahvaa kahvia. Yhdistin 6 dl vehnäjauhoja, 1 dl kaakaojauhetta ja 1 tl leivinjauhetta. Lisäsin munavaahtoon vuorotellen kuivat ja määrät aineet. Levitin taikinan leivinpaperin päälle uunnipellille ja paistoin 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytin. Leikkasin osan annosleivospaloiksi ja lykkäsin pakkaseen. Osa päätyi pitkulaiseksi kakuksi tarjoiluvatiin.

Vatkasin 400 g huoneenlämpöistä voita, 6 rkl kaakaojauhetta ja 5 dl tomusokeria kuohkeaksi. Lisäsin 1,5 dl Baileys Chocolat Luxe -kermalikööriä ja jatkoin vatkaamista hyvän tovin. Nostelin suklaavaahdon pursotuspussiin ja täytin mokkapohjan runsailla kiehkuroilla. Loppusilaus hoitui suklaaströsseleillä ja -sydämillä sekä sipsauksella tomusokeria. 

Keitin kahvit ja syötin Vanhan herran ähkyyn. 

Vanha rouva


16 kommenttia:

  1. Ai että, tuo näyttää ja kuulostaa suklaanmussuttajan unelmalta :)

    VastaaPoista
  2. Oi, oi. Siinä on silmänilon lisäksi herkkua vatsan täydeltä.

    VastaaPoista
  3. Kuola valuu, kiitos! 😋
    (Onneksi on vielä Oreo-suklaata jäljellä..)
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyhi nyt hyvä ihminen suupielesi. Valuu pian rinnuksille =)

      Poista
  4. Ei tee yhtään mieli. Katselen vaan vähän. Ja nyt menen kaapille hakemaan suklaamunia, joita jäi, kun virpojia ei käynytkään, kuin 1 pikkuinen, jolle ei koko varastoa voinut lykätä mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa minullakaan ei tekisi yhtään mieli. Munia oli ja meni, hyvin nopsasti.

      Poista
  5. Nyt kyllä tuli asiaa pitkäripaseen. Näyttää syötävän hyvältä ,täytyy tehä peäsiäiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäripaiseen on tullut niin palon kaikkea uutta ja toisaalta poistunut lemppareita. Olin siellä kuin ihmemaassa - harvoin kun käyn.

      Poista
  6. Tää vois hyvinkin olla pääsiäisen unelma. Silloin on lupa makustella pitkään.

    VastaaPoista
  7. No nyt minä tiiän, mitä kattotalkoolaisille tarjotaan! Onneksi katoin tämän ennen kylille lähtöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varo, ettei talkoolaiset vaivu sokerikoomaan siellä yläilmoissa. Pane ainakin patjoja talon ympärille!

      Poista
  8. No jopas. En ole maistanut Baileysin suklaalikööriä saatikka käyttänyt leivontaan. Tämä voisi olla kyllä meillä kauppansa tekevä herkku. Mikä tahansa missä on suklaata kyllä yleensä osuu ja uppoaa.

    Siellä on Vanhalla Herralla kissanpäivät :)

    VastaaPoista