Viime sunnuntaina leivoin keikauskakun. Ohjeita on netti täynnänsä, joten valitsin summamutikassa jonkun. En kuitenkaan käyttänyt ananasrenkaita, kuten mummuni teki 60-luvulla, vaan pilpoin vuoan pohjalle pari isoa omenaa.
Kun keikautin kypsän kakun tarjoiluvadille, kakku näytti sangen värittömältä, melkein rumalta. Päätin tuunata pinnan sillä, mitä kaapista ja hedelmäkulhosta löytyi.
Kakun päälle pääsi mandariini- ja persimoniviipaleita, pehmeitä aprikooseja, vihreitä kuulia, piparipalloja ja pähkinöitä.
Lopullisen silauksen tein ruokosokerilla ja ruusunterälehdillä, joita toin pussillisen Istanbulista.
Arvaa, mitkä herkut hävisivät ensimmäisenä kakun päältä?
Tänä sunnuntaina leivoin suklaakakun, sillä Vanha herra hiplasi kauppareissulla taloussuklaalevyä sen verran kaihoisasti.
Kakkua varten sekoitetaan ensin 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl suolaa, 2 dl kaakaojauhetta, 2,5 dl sokeria, 2 dl fariinisokeria ja 150 g taloussuklaata rouhittuna. Sitten taikinaan lisätään 4 munaa, 2 dl voisulaa ja 1 dl kahvia. Kakkutaikina kipataan 24 cm vuokaan ja paistetaan 180 asteessa puolisen tuntia. Kaukku saa jäädä keskeltä uudeksi.
Ripottelin tumman kakun päälle tomusokeria ja ruusunterälehtiä. Kyytipojaksi vispasin purkillisen kermaa.
Voi namut sentään. Minä tuon syön!! Ihan kaikki,ainakin tuon kiekauskakun!!
VastaaPoistaMyöhästyit!
PoistaOmnomnom! Veikkaan, että vihreät kuulat? Mutta mitä ovat piparipallot?
VastaaPoistaVihreät kuulat, tietysti. Piparipallot ovat joulupipareista tehtyjä palloja, jotka on päällystetty suklaalla. Hävyttömän hyviä.
PoistaOmpa herkullisen näköisiä. Aina oppii uutta, en tiennytkään että Turkista voi ostaa tuommoisia ruusunterälehtiä. Koitanpa muistaa etsiä seuraavalla reissulla.
VastaaPoistaLöysin terälehtiä basaarikauppiaalta, joka myi teesekoituksia ja mausteita.
PoistaEn oo tuollasta sanontaa ennen kuullu, että kakku saa jäädä keskeltä uudeksi :0
VastaaPoistaHienot on kakkuset ja taidolla tehty. Minul on sellanen pikku ongelma, että suu söis, maha vetäis, mut ku ei jalat pian enää kanna. Pitäis saada laihiskakkua. Sellasta, että ei tarvis liikkua, eikä mitään, kun vaan söis sitä kakkua.
Laihiskakku olisi todella hyvä myyntivaltti - ainakin joulun jälkeen. Kukahan keksisi?
PoistaHitsi! Nämä on semmoisia taideteoksia, että! Kuinka tuohon tohtii kakkulapion iskeä? On ihanaa, kun syöminen on täyttävää myös silmille. Herkullista!
VastaaPoistaEi mene kauan meillä, kun kakkulapio on tehnyt työnsä. Surutta lohmitaan.
Poista