Pyöräytin lauantain vierasvaraksi mehevän sienipiirakan. Täytteenä on herkkutatteja ja männynpunikkitatteja kera sipulin, suolan, mustapippurin ja timjamin. Sidonta-aineina käytin purkillista ranskankermaa ja kahta kananmunaa. Pohja on tietysi "pyöreämyllynparassuolaiseenleivontaan".
Kun sienipiirakka oli syöty, kannoin pöytään makean vierasvaran:
Kakun pohja on leivottu aataminaikuisella ohjeella. Se on periaatteessa porkkana-ananas-piirakka, jonka kaadoin kakkuvuokaan.
Jaoin paistuneen piirakan/kakun kolmeen osaan ja kastelin kunkin kerroksen lirauksella ananasmenua. Alimpaan väliin voikreemin päälle hurautin hienoksi raastettua porkkaraastetta, jota olin pehmentänyt himpun verran paistinpannulla. Seuraavan kerroksen väliin voikreemin päälle hurautin tuoreeltaan muusattuja mansikoita.
Päällystin kakun runsaalla voikreemillä (koko kakkuun meni 100 g sulattetua voita, 200 g mascarponea ja 5 dl tomusokeria). Koristelin kakun porkkanarenkailla, pähkinöillä, mansikoilla ja suolasydämillä.
Taivas, että on hyvää! Vanha herra tuumasi kolmannen palan jälkeen. Vieraat eivät jääneet herraani pahemmiksi.
Vanha rouva
Mielenkiintoisen kuuloinen kakku! Näyttää tosi hyvältä nämä leipomukset! 😋
VastaaPoistaMielenkiintoinen OLI kakku.
PoistaKyllä sinun vieraiden passaa,ja eikös vaan suut napsaa:))
VastaaPoistaHerkkuja,sanon minä!! Kakku ohjeesta,sen verran laitoin "korvan-taakse",minullajin yksi hyvä piirakka -ohje,kah``ènpä oo ennen älynny ,jotta teen siitä piirakkataikinasta täytekakun,,Kiitos hyvästä vinkistä Arvoisa Vanha rouva:)))
...joo siksi noin korostetulla sanoilla .kun tuo kakku on bramea!
((...minä tarjoan ternimaitopannaria ,oman maan mansikoista tehtyä hilloa... )),niitä taviksia;)
Kuules nyt, ternimaitopannari ei ol emitään tavista. Minä en edes jaksa muistaa, koska olen viimeksi moista herkkua saanut.
PoistaOnpas kauniit ja herkullisen näköiset vierasvarat, vesikielellä täällä katselen ❤
VastaaPoistaKiitos kiitos, kaunis Tuta!
PoistaNam.
VastaaPoistaHäh? Onko sun kielenkannat talvilomalla ;)
PoistaJuuri nyt taitaa olla. :(
PoistaMutta varsinkin tuo kakku on MAHTAVA!
Ens kerralla teen sulle kakkua!
PoistaSinä teet niin kauniita ruokia, että miten noita raaskii edes syödä. Mahtoi olla herkkua molemmat .
VastaaPoistaKyllä kuule raaskii syödä... tehdään uusia!
PoistaLiian kauniin näköisiä. Onneksi käytit ees valmistaikinaa, se oli huojentavaa... :) Luulin, että tälläset ei-jauhopeukalot vaan niitä käyttää.
VastaaPoistaKyllä sekin vaatii silmää ja taitoa, että osaa nuo tarpeet noin kauniiseen muotoon asetella!
Käytän vain Myllyn Paras pyöreitä taikinoita (ei ole maksettu mainos, vaan vilpitön käyttäjäkokemus). Olen todennut ne parhaiksi, toimiviksi ja hyvänmakuisiksi. Sitä paitsi ne irtoavat vuoista ilman kirvestä ja talttaa, mitä ei aina voi sanoa omatekemistä pohjista. Ei-jauhopeukalot ja kyllä-jauhopeukalot voivat mielestän yhtyä tässä asiassa hyvällä omallatunnolla!
PoistaNyt siis hyvällä omalla tunnolla pakastintaikinoiden ostoon. Kiinnitän erityisesti huomiota taikinan muotoon. Tähän asti olen ostanut vähäisellä tietotaidolla minkä muotosia taikinoita sattuu. Vaikka kyllä ton koristelun kanssakin tuntuu kärsivällisyys olevan vähän lyhyenlaista.
PoistaVoi namu sentään . Ihanaa sienipiirasta kakkua. Minäkin olisin halunnut olla mukana!
VastaaPoistaNamuapa hyvinkin. Sulla on koko ajan kaikenmaailman kekkereitä, joihin mua ei ikinä kutsuta ;(
PoistaOnpa tosiaankin kivan näköinen kakku! Mistä olet löytänyt nuo suolasydämet? Lidlistäkö! Ja syntyykö tuo voikreemi vain vatkaamalla luettelemasi ainekset? Se taitaa olla säilyvämpääkin kuin tavallinen kermavaahto kakun päällä.
VastaaPoistaMinusta ovat nuo Myllyn Parhaat piirakkataikinat myöskin oikein hyviä. Niitä on aina jemmassa pakkasessa.
Täällä Kotkassa sataa taivaan täydeltä vettä. Siellä vähän ylempänä taitaa tulla lunta,vai? Kaikesta huolimatta, mukavaa viikon jatkoa!
Lidlistäpä hyvinkin löytyy suolasydämiä. Voikreemiä varten sulatat voin, annat sen jäähtyä vähän aikaa ja kaadat sitten muiden aineiden kanssa monitoimikoneeseen. Hurautat sekaisin ja se on siinä. Kaloreista en puhu mitään ;)
PoistaTein tänään kaksi tuntia lumitöitä. Nyt on jalat setsuuria.
Ah, mitä herkkuja. Ja kuvatkin ovat syötävän hyviä!
VastaaPoistaJa taas huomenna teen herkkukakkua, kun Vanha herra täyttää vuosia.
PoistaHuikea kakkuluomus! Sienipiirakkakin maistuis, tack.
VastaaPoistaVoi että, mitähän meillä olis tänään :)
No mitä teillä oli?
Poista