17.2.2019

Vierasvarat


Pyöräytin lauantain vierasvaraksi mehevän sienipiirakan. Täytteenä on herkkutatteja ja männynpunikkitatteja kera sipulin, suolan, mustapippurin ja timjamin. Sidonta-aineina käytin purkillista ranskankermaa ja kahta kananmunaa. Pohja on tietysi "pyöreämyllynparassuolaiseenleivontaan".

Kun sienipiirakka oli syöty, kannoin pöytään makean vierasvaran:


Kakun pohja on leivottu aataminaikuisella ohjeella. Se on periaatteessa porkkana-ananas-piirakka, jonka kaadoin kakkuvuokaan.

Jaoin paistuneen piirakan/kakun kolmeen osaan ja kastelin kunkin kerroksen lirauksella ananasmenua. Alimpaan väliin voikreemin päälle hurautin hienoksi raastettua porkkaraastetta, jota olin pehmentänyt himpun verran paistinpannulla. Seuraavan kerroksen väliin voikreemin päälle hurautin tuoreeltaan muusattuja mansikoita.

Päällystin kakun runsaalla voikreemillä (koko kakkuun meni 100 g sulattetua voita, 200 g mascarponea ja 5 dl tomusokeria). Koristelin kakun porkkanarenkailla, pähkinöillä, mansikoilla ja suolasydämillä. 


Taivas, että on hyvää! Vanha herra tuumasi kolmannen palan jälkeen. Vieraat eivät jääneet herraani pahemmiksi.

Vanha rouva

23 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kuuloinen kakku! Näyttää tosi hyvältä nämä leipomukset! 😋

    VastaaPoista
  2. Kyllä sinun vieraiden passaa,ja eikös vaan suut napsaa:))
    Herkkuja,sanon minä!! Kakku ohjeesta,sen verran laitoin "korvan-taakse",minullajin yksi hyvä piirakka -ohje,kah``ènpä oo ennen älynny ,jotta teen siitä piirakkataikinasta täytekakun,,Kiitos hyvästä vinkistä Arvoisa Vanha rouva:)))
    ...joo siksi noin korostetulla sanoilla .kun tuo kakku on bramea!
    ((...minä tarjoan ternimaitopannaria ,oman maan mansikoista tehtyä hilloa... )),niitä taviksia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuules nyt, ternimaitopannari ei ol emitään tavista. Minä en edes jaksa muistaa, koska olen viimeksi moista herkkua saanut.

      Poista
  3. Onpas kauniit ja herkullisen näköiset vierasvarat, vesikielellä täällä katselen ❤

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Häh? Onko sun kielenkannat talvilomalla ;)

      Poista
    2. Juuri nyt taitaa olla. :(
      Mutta varsinkin tuo kakku on MAHTAVA!

      Poista
    3. Ens kerralla teen sulle kakkua!

      Poista
  5. Sinä teet niin kauniita ruokia, että miten noita raaskii edes syödä. Mahtoi olla herkkua molemmat .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kuule raaskii syödä... tehdään uusia!

      Poista
  6. Liian kauniin näköisiä. Onneksi käytit ees valmistaikinaa, se oli huojentavaa... :) Luulin, että tälläset ei-jauhopeukalot vaan niitä käyttää.
    Kyllä sekin vaatii silmää ja taitoa, että osaa nuo tarpeet noin kauniiseen muotoon asetella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän vain Myllyn Paras pyöreitä taikinoita (ei ole maksettu mainos, vaan vilpitön käyttäjäkokemus). Olen todennut ne parhaiksi, toimiviksi ja hyvänmakuisiksi. Sitä paitsi ne irtoavat vuoista ilman kirvestä ja talttaa, mitä ei aina voi sanoa omatekemistä pohjista. Ei-jauhopeukalot ja kyllä-jauhopeukalot voivat mielestän yhtyä tässä asiassa hyvällä omallatunnolla!

      Poista
    2. Nyt siis hyvällä omalla tunnolla pakastintaikinoiden ostoon. Kiinnitän erityisesti huomiota taikinan muotoon. Tähän asti olen ostanut vähäisellä tietotaidolla minkä muotosia taikinoita sattuu. Vaikka kyllä ton koristelun kanssakin tuntuu kärsivällisyys olevan vähän lyhyenlaista.

      Poista
  7. Voi namu sentään . Ihanaa sienipiirasta kakkua. Minäkin olisin halunnut olla mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namuapa hyvinkin. Sulla on koko ajan kaikenmaailman kekkereitä, joihin mua ei ikinä kutsuta ;(

      Poista
  8. Onpa tosiaankin kivan näköinen kakku! Mistä olet löytänyt nuo suolasydämet? Lidlistäkö! Ja syntyykö tuo voikreemi vain vatkaamalla luettelemasi ainekset? Se taitaa olla säilyvämpääkin kuin tavallinen kermavaahto kakun päällä.
    Minusta ovat nuo Myllyn Parhaat piirakkataikinat myöskin oikein hyviä. Niitä on aina jemmassa pakkasessa.
    Täällä Kotkassa sataa taivaan täydeltä vettä. Siellä vähän ylempänä taitaa tulla lunta,vai? Kaikesta huolimatta, mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlistäpä hyvinkin löytyy suolasydämiä. Voikreemiä varten sulatat voin, annat sen jäähtyä vähän aikaa ja kaadat sitten muiden aineiden kanssa monitoimikoneeseen. Hurautat sekaisin ja se on siinä. Kaloreista en puhu mitään ;)

      Tein tänään kaksi tuntia lumitöitä. Nyt on jalat setsuuria.

      Poista
  9. Ah, mitä herkkuja. Ja kuvatkin ovat syötävän hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taas huomenna teen herkkukakkua, kun Vanha herra täyttää vuosia.

      Poista
  10. Huikea kakkuluomus! Sienipiirakkakin maistuis, tack.
    Voi että, mitähän meillä olis tänään :)

    VastaaPoista