9.8.2018

Kesä(k)akkuja

Kesäakkuja pyytää aina lasten kuoro. Vanha herra laulaa mukana kuorossa, vaikkei ikänsä puolesta kuulu kakarain joukkoon.

Tänä kesänä olen innostunut raparperista. Olen tehnyt siitä hilloa, hilloketta, soppaa ja piirakkaa. Ja kesäkakkuja. Tässä kolme versiota.

Ensimmäinen versio pitää sisällään raparperihilloa kera mansikkasiivujen ja kermavaahdon. Kirpakan makea täyte. Kakun päälle pursotin rehellistä kermavaahtoa ja päälle taiteilin isoista mansikoista kukkasia. Mintunlehdet ja pikkuorvokit toimittavat koristeiden virkaa.












Toinen versio on raparperista ja melonista tekemäni kakkupiirakka. Sivelin morotaikinapohjalle reiluja laappaisuja sitruunatahnaa. Tahnan päälle tipahteli rapareripaloja ja perään meni ranskankerma-muna-seos, johon sekoitin lusikallisen perunajauhoja.

Kypsä piirakka oli ankean näköinen. Siksi tuunasin sen piirakasta kakuksi. Kuutioin pinnalle makeaa melonia. Pursotin reunoille kermatähtiä.

Kakuksi naamioitu piirakka teki kauppansa, sillä sitruuna ja raparperi sopivat mainiosti kavereiksi.



Kolmas versio on valkosuklaalla mehevöitetty raparperikakku. Ohje on helppo ja se tulee tässä: Sekoita 1,5 dl sulattua voita, 3 dl sokeria, 4,5 dl raparperijukurttia, 100 g valkosuklaapaloja ja 7,5 dl vehnäjauhoja, joihin olet sekoittanut 2 tl soodaa ja 2 tl vaniljasokeria. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Painele kakun pinnalle raparperipaloja. Paista 200 asteessa uunin alatasolla. Jäähdytä hyvin ja pane tarjolle. Tämä kakku ei ole järin kaunis, mutta hyvä ja mehevä sen on.

Että tämmöisiä kesä(k)akkuja.

Vanha rouva


18 kommenttia:

  1. Kylläpäs nämä herkut saa "suu-pielen-vesi-hanan-tihkumaan":)
    Raparperistä on moneksi,tuo valkosuklaa kakku menee kokeiluun:)
    Täällä remmissä ollaan ,niinkuin ei pois ois oltukkkaan:))
    Käyppä vilikasemassa:)

    VastaaPoista
  2. Olisin halunnut tulla kakkuja syömään kovasti! Aah,kuinka mä lihon ja sokerit nousee pilviin pelkästä ajatuksestakin. Jos teillä kävisin,niin kohta taitaisin maata sokerikoomassa Oulun yliopistollises:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkä makaisi. En minäkään ole sinne joutunut!

      Poista
  3. Ihania kakkuja! :) Harmitus, kun siirryin vatsan takia gluteenittomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon... Vaikkakaan se ei ole ratkaissut ongelmaa, jota vielä tutkitaan, mutta on helpottanut oloa, joten siksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, leivoin kerran 80 hengen häihin kakkubuffetin. Se piti sisällään 7 erilaista täytekakkua ja 3 erilaiset pikkuleiävt. Kaikki gluteenittomina. Jos vain helppaa uusi ruokavaliosi, olen iloinen puolestasi!

      Poista
  4. ...ja heti lihoin kolme kiloa, kiitos! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kolmannen version reseptistä! Aion kokeilla sitä ensi viikolla nimipäiville, mutta on varmistettava kuitenkin tuo soodan määrä. Ei kai se ole 2 dl? Vaan 2 tl? Vai??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Marjatta! Kiitos, että huomasit mokani. Korjasin soodan määrän 2 teelusikalliseksi. Olisi saattanut 2 desilitralla tulla aika mielenkiintoinen kakku. KIITOS!

      Poista
  6. Nam mitä herkkuja!
    Ihanan näköisiä kakkuja!
    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat menivät parempiin suihin alta aikayksikön ;)

      Poista
  7. Empä yhtään ihmettele että ovat tehneet kauppansa. Olis kyllä maistunut minullekin joka ikinen.

    VastaaPoista
  8. Namskis, kohta pitäisi omenoista leipoa piirakkaa :)

    VastaaPoista