26.4.2017

Rauhaa ja ruusuja

Lensimme Turkkiin kotikentältä ja olihan se mukavaa! 

Yleensä me ei-eteläsuomalaiset joudumme köröttelemään / lentelemään pääkaupunkiin ja yöpymään siellä ainakin mennessä tai tullessa. Se tietää rahassa suurinpiirtein viidensadan euron lisäkustannuksia kahdelta - ja tätähän ei eteläsuomalainen matkanjärjestäjä eikä kanssamatkustaja ollenkaan tule ajatelleeksi. 


Vietimme lomamme kuuden kilometrin päässä Siden keskustasta. Mutta se ei haitannut ollenkaan, sillä dolmus-bussit kuljettivat pilkkahintaan sinne ja tänne. Hotelli oli viiden tähden all inclusive -paratiisi. Koska sesonki oli vasta aluillaan, hotellissa oli väljää ja koko kaupungissa oli väljää. Ruokaa ja juomaa piisasi: aaminen, myöhäisaamiainen, lounas, päivällinen, yöpala ja noiden välissä kakkua, piirakoita, vohveleita, lättyjä, pitsoja, voileipiä sun muita hiukopaloja. Ja juomia.Somasti viikko vierähti kävellen, uiden, virkaten, lukien ja olla öllötellen. 


Matkakumppani oli maailman rakkain.


Teimme pari omatoimista bussiretkeä Manavgatiin katselemaan shoppailijoita. 
Paljettitossut ja nupukkikorkkarit jäivät ostamatta, mutta nautin täysin siemauksian väreistä, tuoksuista ja mauista!


Nautin kukista, kukista, kukista:

 

 

Vierailimme Siden vanhassa kaupungissa. 
Apollon ja Ateenan temppelialue on peräisin 1800 vuoden takaa, Rooman valtakunnan ajoilta, mutta alueella on toki myös uudempia, Bysantin ajan raunioita. Amfiteatteri, joka veti aikoinaan 15 000 katsojaa, lienee suurin nykyisen Turkin alueella ollut amfiteatteri. 

 

 

 

Pylvästiellä kävellessäni mietin, mitä meistä ja ajastamme on nähtävillä 1800 vuoden päästä.
Kokistölkit ovat hävinneet, selfietikut ruostuneet ja lasipalatsit romahtaneet. 


Hotellimme oli ruusujen ympäröimä.
Ruusujen lomassa eleli myös hotellin vahtikatti:


Katille ja sen kavereille oli rakennettu portin pieleen oma talo tyynyineen ja täysihoitoineen. 


Nautimme ystävällisestä palvelusta, auringon lämmöstä ja erinomaisesta tarjoilusta. 
Parasta kuitenkin olivat rauha ja ruusut!

Vanha rouva


16 kommenttia:

 1. Turkissa kyllä riittää katseltavaa ja turistin on ihan turvallista olla. Ruoka siellä on todella hyvää ja aina niin kauniisti esille laitettuna. Ei jäänyt varmaan teillekkään viimeiseksi kerraksi matkustaa Turkkiin, se vie palan sydämestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta! Aina, kun Turkin kuume iskee, pitää päästä turkkilaiseen ravintolaan syömään - lohtu se on sekin. Onneksi kaupungista löytyy kolme todella hyvää turkkilaista ruokapaikkaa.

   Poista
 2. Ihania lomakuvia! (: Upeita kukkia, nuo ruusut on aika mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia katselen useasti - varsinkin kun meillä vihmoo räntää taivaan täydeltä.

   Poista
 3. Oih,kuinka pukkasi lomakuumeen päälle. Pian minäkin jonnekin saatan lähteä. Ihania kuvia ja aivan ihastuttavia ruusuja. Mitä sitä ihminen muuta kaipaa,kukkia,lepoa,syömistä ja vierellä oma rakas!Minäkin olen miettinyt ja ihaillut esim.Keski-Euroopan rakennuksia,että ovat upeita. Nyt ei enää ole aikaa,eikä rahaa rakentaa mitään sen kaltaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä päin maailmaa mahtaa olla paikka nimeltä Jonnekin???

   Poista
 4. Sisso - ja taas pökkää reissukuumetta vaikka ei ole kuukauttakaan edellisestä (ja rusketuskin vain korostuu kun lunta sataa) :D
  Kyllä sitä vaan pää virkistyy ja kroppa vetreytyy kun välillä on huusholli isäntäväkeä vailla :)
  Vaasankin kentällä oli muuten samoja kiikkustuoleja kuin Oulussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasan kiikkustuolit on takuulla paljon kiikkerämpiä istua kuin Oulun kiikkustuolit... jotta kannattais suosia vakaata ja varmaa pohjoista ;)

   Poista
 5. Tervetuloa vaan takaisin kotomaan räntäsateisiin. Aattelepa ite, kun tuhannen vuoden kuluttua argelogit kaivelee nykyajan naisluurankoja esiin. Ihmettelevät vallan kummasti, että mitä noi silikonipahkat rintalastan molemminpuolin tekevät. Joku talismaani tuonpuoleiselle matkalle ehkä?
  Kauniita kukkasia. Ruokapuolta en kommentoi, koska kävin juuri inbody-mittauksessa. Mittariin syttyivät punaiset varoitusvalot välkymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, silikonipahkoja tässä naureskelen Vanhan herran kanssa ;) Mulla ne mittarit välkkyis punaista jo pelkästään siitä, että menisin ovesta sisään.

   Poista
 6. No nyt sitä on ehditty reissun päälle!!! Ihanaaa ja kuulostaa ihanan rentouttavalle, semmoisen loman minäkin tarvisin. (Tosin ensiviikon Ibiza on varmasti siitä kaukana...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin minä jo tehnyt sata reissua, mutta kun tuo Jahkaaja asuu meillä ;)

   Poista
 7. Ihania värejä ja ihania ruusuja ja ihana kissa! :) Kirjoitin itsekin ruuasta tälle iltaa; pelkkä kuvien katselu tuntuu lihottavan (ja ehkä ne tämänpäiväiset munkit) joten hyvä, etten käynyt siinä inbody-mittauksessa. Ei olisi Tuulikille (elikkä äitilleni, jätin hänellekin niitä munkkeja) enää vilkkuvalot syttyneetkään, kun koko laite olisi ollut jäljiltäni rikki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin kaukaa viisas ja vein elämäni ekat omatekemät munkit kyläpaikkaan tuliaisiksi - lihokoon ne, minä olen jo osani tehnyt siinä hommassa ;)

   Poista
 8. Työ onnelliset ootte ollu lämpimässä ..kaikkea ihanuuta ja värejä.

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä olleen ihana lomareissu. Niin rauhallisia lomakuvia, että tietää teidän rentoutuneen :)

  VastaaPoista