10.11.2011

Valkosuklaapiparit


Tein tulevan muuton tulevia muuttomiehiä varten pesuvadillisen valkosuklaapipareita. Niitä syntyy tällä ainesmäärällä reilut 60.

·         3 dl sokeria

·         4 kananmunaa

·         300 g voita

·         200 g valkosuklaata

·         12 dl vehnäjauhoja

·         3 tl leivinjauhetta

·         2 tl vaniljasokeria

·         3 dl pehmeäksi kuivattuja karpaloita

Sulatin voin ja valkosuklaan paistinpannulla. Vatkasin kananmunat ja sokerin valkeaksi vaahdoksi. Lisäsin jäähtyneen voi-suklaasulan vaahtoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lopuksi lisäsin kuivat aineet karpaloiden kera.

Taikinaa seisotin tunnin verran, sillä heti taikinan tekemisen jälkeen seos vaikutti liian lötköltä. Tunnissa jauhot kerkisivät sen verran turvota, että sain vedessä kastelluilla käsillä pyöriteltyä palloja. Taputtelin pallot littanoiksi kiekoiksi, joiden halkaisija oli viitisen senttiä. Sitten lykkäsin piparit 200-asteisen uunin keskiritilälle paistumaan, kunnes niiden pinta oli sopivan kullankeltainen.

Pipareiden kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin alkaa latoa niitä tarjoiluprikalle. Jäähtyneenä valkosuklaan lempeän vieno maku pääsee oikeuksiinsa. Tiedä sitten, kerkiävätkö muuttomiehet keskittyä vienoihin makuvivahteisiin vai tyhjeneekö pesuvati ohimennessä ja varkain.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti