Taas uusi porkkanakakku. Minkäs teet, kun mieheksi on
siunaantunut fakki-idiootti, jonka mielestä vain porkkanakakku on oikea kakku.
Joten tehtäväkseni jää, oman mielenterveyteni takia, etsiä aina uusia
porkkanakakkureseptejä. Tämän
reseptin löysin Kaarina Roinisen kirjasta "Parhaat kotileivonnaiset".
·
150 g
voita
·
1 dl
fariinisokeria
·
1 dl
sokeria
·
3
munaa
·
3,5 dl
vehnäjauhoja
·
2 tl
leivinjauhetta
·
1 tl
kanelia
·
1 dl
mantelirouhetta
·
1 dl
rusinoita
·
3 dl
porkkanaraastetta
·
1
sitruunan raastettu kuori
Voi ja sokerit vatkataan vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen
hyvin vatkaten. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä porkkana- ja
sitruunaraaste. Kakkua paistetaan 175 asteessa uunin alimmalla tasolla tunnin
verran. Kakku jäähdytetään hyvin.
Kakun päälle levitetään kuorrutus, jossa on 25 g voita
sulatettuna, 3 rkl vahvaa kahvia, 1 rkl kaakaojauhetta ja 2 dl tomusokeria. Koristeeksi voipi asetella kokonaisia manteleita.
Roinisen kirjassa ihanan kosteaa kakkua tituleerataan
Sveitsiläiseksi porkkanakakuksi. Saapa nähdä, miksi oma rakas
porkkanakakkufanini sitä nimittää.
Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti