11.10.2010

Sahramikakku


Ruotsalaisesta akkainlehdestä napsaistu kakkuohje muuntui lauantai-iltana suomalaiseksi. Ja näin se kävi:

·         2 dl sokeria

·         1 muna

·         4,5 dl vehnäjauhoja

·         3 tl leivinjauhetta

·         0,5 g sahramia

·         100 g voisulaa jäähdytettynä

·         1,5 dl punaista maitoa

·         2 dl raparperikuutiota

·         50 g voita lastuina

·         raesokeria koristeluun

Sekoitin sokerin ja munan kapustalla. Lisäsin vehnäjauho-leivinjauhe-sahrami -seoksen ja sekoitin lisää. Lisäsin voisulan ja maidon ja veivasin taikinan tasaiseksi. Kippasin taikinan vuokasprayllä sumutettuun irtopohjavuokaan ja heittelin raparperikuutioita perään. Alkuperäisessä ruotsalaisohjeessa kakun päälle ladottiin omenaviipaleita, mutta mieleni teki kovasti oman maan raparperia. Nipistelin vielä jääkaappikylmästä voista klönttejä kakun päälle.

Sitten uuniin melkein tunniksi 175 asteeseen. Kypsytin kakkua toiseksi alimmaisella ritilällä: ensin alalämmöllä, ettei keskusta jäisi lötköksi, ja parinkymmenen minuutin päästä tasalämmöllä. Jäähdyttelin kakkua hyvän tovin peitteen alla, poistin renkaan ja valutin kakun tarjoiluasetille. Sitten tuli raekuuro!

Kakun väri on ihanaa terapiaa silmille. Raparperi maistuu kesälle ja sahrami tuoksuu eksoottiselle etelälle. Suosittelen.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti