Ruotsalaisesta akkainlehdestä napsaistu kakkuohje muuntui
lauantai-iltana suomalaiseksi. Ja näin se kävi:
·
2 dl sokeria
·
1 muna
·
4,5 dl vehnäjauhoja
·
3 tl
leivinjauhetta
·
0,5 g sahramia
·
100 g voisulaa jäähdytettynä
·
1,5 dl punaista maitoa
·
2 dl raparperikuutiota
·
50 g voita lastuina
·
raesokeria
koristeluun
Sekoitin sokerin ja munan kapustalla. Lisäsin
vehnäjauho-leivinjauhe-sahrami -seoksen ja sekoitin lisää. Lisäsin voisulan ja
maidon ja veivasin taikinan tasaiseksi. Kippasin taikinan vuokasprayllä
sumutettuun irtopohjavuokaan ja heittelin raparperikuutioita perään.
Alkuperäisessä ruotsalaisohjeessa kakun päälle ladottiin omenaviipaleita,
mutta mieleni teki kovasti oman maan raparperia. Nipistelin vielä
jääkaappikylmästä voista klönttejä kakun päälle.
Sitten uuniin melkein tunniksi 175 asteeseen. Kypsytin kakkua
toiseksi alimmaisella ritilällä: ensin alalämmöllä, ettei keskusta jäisi
lötköksi, ja parinkymmenen minuutin päästä tasalämmöllä. Jäähdyttelin kakkua
hyvän tovin peitteen alla, poistin renkaan ja valutin kakun tarjoiluasetille. Sitten tuli raekuuro!
Kakun väri on ihanaa terapiaa silmille. Raparperi maistuu
kesälle ja sahrami tuoksuu eksoottiselle etelälle. Suosittelen.
Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti