14.7.2024

Myönteisesti yllättynyt


Kesä-heinäkuussa on syntymäpäiviä, nimipäiviä, ristiäisiä, rippijuhlia, valmistujaisia, kihlajaisia ja häitä.


Tämän mansikkakakun sai ripille päässyt poikalapsi, joka rakastaa violettia väriä. Niin minä sitten sidoin väritoiveeseen sopivan kukkakimpun ja nypin orvokkipenkistäni ne kauneimmat violetit orvokit kakun päälle.


Joskus töissä pitää nyhjätä tyhjästä, sillä juhlabudjetti sattaa olla hyvin rajallinen. Niin kuin nyt näissä parinkymmenen hengen häissä. Ainoa toivomus, mikä ujolta morsiamelta tuli, oli "pinkki ja punainen".


Saamansa piti. Anopin tuomat ruusut saivat ympärilleen pinkin timanttiketjun. Pöydälle ripottelin vaaleanpunaista ruusunterälehtikoristetta kirkkaiden timanttien lomaan. 

Morsiamen toinen toive liittyi ruokaan. Lohisopan kyytipojaksi piti saada ruisleipää, juustoa ja tuorekurkkua.


Raskaan työputken jälkeen leivoin mustikkajuustokakun. Koristelin retuliinin kakun mustikoilla, mansikoilla ja kullalla.


Paras palkinto minun työssäni on se, kun näkee asiakkaan olevan myönteisesti yllättynyt. Kotona kun muistaa laittaa kukkamaljakkoon vettä, voi olla myönteisesti yllättänyt omasta toiminnastaan ;)


Kesäterveisin Vanha rouva

12 kommenttia:

  1. Olet sinä aikamoinen kakuntekijä! Niin kauniita ja erilaisia kakkuja on kuvissasi, että ihan vesi tulee kielelle jo pelkistä kuvista. Mautkin olivat varmaan kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni kakku päältä kaunis, mutta sisin se on joka ratkaisee!

      Poista
  2. Silmilläänhän näitä syö.... kaunis asettelu tekee perustarvikkeistakin, kuten juusto/kurkklautasesta taidetta. Kakuista nyt puhumattakaan - kasvatatko itse noita syötäviä orvokkeja? Minä ostan puutarhalta syötäviä kukkasia, kun usein sellaiset rasiat eurolla, joissa osa kukista jo elon loppupäässä: sitruunamehu suihkauksella on kyllä osa elpynyt. Piristävät kotiruokaakin - lapsenlapset tykkää.
    Kekseliäisyytesi on upeaa - onko ruusuterälehdet, joita ripottelit aitoja ja entä "syötävä kulta" - mistä sitä saa? Heh heh... mulla on näemmä kyselyikä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyselyikäiselle vastauksia: kasvatan orvokit itse ilmalannoituksella eli puhulla pehmoisia. Syötävät ruusunterälehdet olen ostanut Granit-merkkisestä kaupasta. Syötävä kulta on matkamuisto helsinkiläisen supermarketin leivontaosastolta.

      Poista
  3. Kaunista, kuten olettaa saattaa. ;)

    VastaaPoista
  4. Kaunista ja niin herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  5. Olet koristelun mestari. Noita kaikkia syö mielellään jo silmillään.
    Kesä ja erityisesti heinäkuu on täynnä merkkipäiviä, varsinkin nimipäiviä.

    VastaaPoista
  6. Oletpa saanut arkisen juuston ja kurkun näyttämään niin juhlavalta. Olet sinä melkoinen mestari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta minäpä en ymmärrä Pesosten päälle mitään!

      Poista