Syysauringossa paistattelee viikonloppukakku, jonka leivoin ystävälle.
Toki Vanha herra piti puolensa ;)
Leivoin tavallisen sokerikakkupohjan, jonka annoin levätä yön yli ennen täyttämistä. Leikkasin pohjan kolmeen osaan ja kostutin osat maidolla. Kakkuväleihin vatkasin raikkaan syksyisen täytteen: 250 g maitorahkaa, 2 dl vispikermaa, puoli purkkia kondensoitua maitoa, ripaus vaniljasokeria sekä paljon puolukkaa.
Annan täytekakun aina ässehtyä viileässä painon alla yön yli. Silloin kosteus ja maut tasoittuvat sopusuhtaisesti. Koristelen kakun tarjoilupäivänä juuri ennen h-hetkeä. Tämän kakun päälle vatkasin 2 dl vispikermaa. Lisäsin kermaan vatkauksen loppuvaiheessa puoli purkillista kondensoitua maitoa. Vaahdosta tulee ihanan kuohkea ja helposti levitettävä (ei välttämättä pursotuskuntoinen). Levittelin kerman kakun päälle ja reunoille.
Käytin koristeina oman omenapuun hedelmistä kuivaamiani omenarenkaita ja metsästä keräämiäni puolukoita. Puutarhasta löytyi vielä tuoretta minttua ja muutama orvokki. Loppusilaus muutamalla kultatähdellä ja kultapuuterilla.
Vanha rouva
Todella kaunis ja syksyinen kakku! En ole koskaan ymmärtänyt, että voisin sekoittaa kondensoitunutta maitoa kermaan. Olen keittänyt siitä vain kinuskia. Siis purkissaan. Mun äidin yksi bravuuri oli omenahillolla täytetty kakku. Tämä koristelu sopisi siihen valtavan hyvin.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä kondensotua maitoa kermavaahdon sekaan. Lisää pienissä erissä, ettei seoksesta tule liian löysää. Sokeria ei tarvitse lisätä ;)
PoistaHuomenta!
VastaaPoistaOnpas taas niin komia, että. Itse en ole käyttänyt koskaan kondensoitua maitoa. Ja kultapuuterista en ole kuullutkaan. Mahtoi kakku maistua hyvältä!
Sateista tiistaita! Ainakin täällä.
Kondensoitua maitoa voit lisätä esim. hedelmärahkaan. Antaa kinuskisen säväyksen. En ollut minkään kuullut kultapuuterista ennen kuin näin sitä Hesassa ;)
PoistaKakku on yhtä kaunis kuin taatusti hyvän makuinenkin.
VastaaPoistaKiitos kehuista. Oli se kyllä hyvää!
PoistaKaunis kakku! :) Hyvä, että Vanha Herra osaa pitää puolensa!
VastaaPoistaKun puhe on herkuista, VH kyllä pitää puolensa. On oppinut yhteisten 30 vuoden aikana ;)
PoistaAi että, voin vain kuvitella miten ihanalta maistuu :)
VastaaPoistaMaistui. Meni jo!
PoistaKaakku on oikea taideteos! Ja kondensoitu maito on aina hyväksi, riittävän makeuden aikaansaamiseksi ;) Miä teen siitä jäätelöä.
VastaaPoistaV.H. sai kaakkua, kun väsähti sinun kanssa kaupassa ?
Lykkäsin VH:n hammaslääkärille ;)
PoistaKuulostaapa hyvältä. Pitää syödä jääkaappia tyhjemmäksi että mahtuu kakku. 😋
VastaaPoistaHyvä suunnitelma!
PoistaUpea kakku, minä annan myös kakun tekeytyä täytteineen yön yli mutta en paiston jälkeen ole antanut levätä. Pitäisi varmaan kokeilla uskoisin että auttaa kakun leikkauksessa kerroksiin. Kondensoitua maitoa olen kyllä kokeillut leivontaan mutta en kermaan. Hienot Koristukset, kultapuuteri pitää googlata 🤗❤
VastaaPoistaLöysin kultapuuteria Helsingin reissulla. Tyyristä oli, mutta erittäin riittoisaa.
Poista:(voi harmitus,,taas hävisi 🤔 viesti:(,
VastaaPoistaen muista mitä kirjoitin..?
Kaunista,raskiiko edes syödä.
Olet Sinä kakku-mestari!!🍰☕.aivan taideteos!!!
Ei tehnyt tiukkaakaan syöminen ;)
Poista