28.10.2015

Tulppa on poissa

Tulppa on poissa, koska Intsun voimalla onnistuin! Innoissani uudesta onnestani päätin kokeilla banaanikakkua.

Varsin luotettava tapaus, sanoisin. Ettei suorastaan idioottivarma, kun kerta minultakin onnistui.

Vanha herra tykkäsi ja sehän se on tärkeintä!


Banaanikakkuun tarvitset:

  • 200 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 3 dl soseutettua banaania

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä banaanisose. Tasoita ja kaada kunnostettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Anna ässehtyä viileässä ainakin yön yli, että maut kerkiävät tasaantua.


Minä koristelin kakun suklaasulalla (100 g suklaata ja 1 rkl voita), jonka liruttelin kakun päälle huoneenlämpöisenä. Ei siis kannata kaataa kattilakuumaa suklaasulaa heti kakun päälle, ellei halua kaapia sitä lusikalla tarjoiluastian pohjalta. Suklaakuorrutteen päälle laitoin tähtianiksia (ei kannata syödä, ellei satu tykkäämään kovasta, rouskuvasta kuoresta), sillä ne ovat vaan niin nättejä. Ripottelin tähtien tuikkeeksi suolakiteitä ja raakasokeria. 

Vanha rouva

10 kommenttia:

  1. Ahas,nyt sitä on oikein innostuttu kuivakakkuja leipomaan! Eikös vaan olekin helppoa! Minullakin on jossain banaanikakun ohje,enpä ole sen olemassaoloa hetkeen muistanut,enkä tehnyt. Se saattaa olla siinä mun "vähän2käytetyssä reseptivihossani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähänkäytetty reseptivihko on oiva keksintö!

      Poista
  2. No nyt vielä banaanikaakkuakin, ai että näyttää komialata ja hyvältä.
    Mie vaan siivoon pihaa ja neulon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ties mitä kakkuja vielä villiinnyn tekemään, kun mulla on niin maukas esikuva - Intsu!

      Poista
  3. Jestas, katsoin ensin, että nyt on jotakin komeaa bling-blingiä vaan mikä se on... KAKKU. Ihana koristelu!!!
    Kuinka kiva, kyllä siellä nyt herrahenkilö kiittää Intsua, kun sai noin hyvin sun kakkufobian kaikkoamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu herrahhenkilö nuolesklee huuliaan ja vihjailee, että kohta taas loppuu.

      Poista
  4. Siinäpä taas hyvä ohje jota vois kokeilla joulukakuksi. Jouluna kun pitää olla monta kakkua mistä valita =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut joulukakkujen tarpeellisuudesta. Ilman kakkuja ei tule joulu, nam!

      Poista
  5. Voi että kun näyttää herkulta tuo kakku.
    Mulla on pakaste ihan tyhjä kaikesta hyvästä ja nyt odotan sopivaa vapaata, että saan päästää leipomusinnon vallalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin pakastin täyteen herkkuja!

      Poista