10.11.2014

Porkkanakakkarat

Leivoin Vanhalle herran sopan seuraksi porkkanakakkaroita. Tuntuivat kelpaavan, koska iltasella kulho oli tyhjänpuoleinen.

Ohje  menee näin:

Liota 50 g hiivaa puoleen litraan kädenlämpöistä maitoa. Lisää 2 tl suolaa ja 3 dl grahamjauhoja. Sekoita ja anna ässehtyä sen aikaa, kun kuorit ja raastat pari porkkanaa. Lisää taikinaan raaste ja n. 10 dl vehnäjauhoja. Alusta taikina ja jätä se leivinliinan alle kohoamaan kolmeksi vartiksi.

Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä sopivankokoisiin palasiin. Muotoile soikeita kakkaroita ja kohota niitä leivinliinan alla vielä puolisen tuntia.

Voitele vedellä. Paista 230 asteessa uunin alatasolla vartin verran. Anna jäähtyä ritilällä.

Tarjoile voin ja maitolasillisen kera.

Vanha rouva

5 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Sie oot kova leipomaan, ootko tarkistanu sitä peukaloa , se taitaa olla jauhonen :))
    Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Mä jo luulin,että saan taas evästä,mutta ei Vanha herrasiko söi kaikki!

    VastaaPoista
  3. Lämpimäiset on kiva juttu pimeänä syyspäivänä. Eipä ihme, että Vanhalle herralle maisui :D

    VastaaPoista
  4. Herkullisia.. sanon minä ja vieläpä ihanien valojen ympäröiminä:)

    VastaaPoista
  5. Luin ensin, että porkkanamakkarat - et kuitenkaan vihannesmakkaroita ole alannut rustaamaan :)
    Taas on maukas kuva!

    VastaaPoista