21.11.2013

Ruusupalloja ajopuun katveessa

Ensin oli neljä muovikassillista munakennoja, jotka Naapurin rouva kiikutti porstuaan. Sitten oli Nuori rouva, joka halusi ilahduttaa äitiään tämän syntymäpäivänä. Minulta vuosi sitten vohkimiaan palloja hän ei suostunut antamaan äidilleen, joten hän ajatteli tietysti sievässä päässään, että piankos sitä viraton ja joutilas ihminen ruusupalloja tekee...

Revin ja näpertelin munakennoja uuteen uskoon kolme iltapäivää. Sormenpäät sauhuten kuumaliimasin ruusunkukkia styroksipalloihin. Spreijasin palloja kolmeen kertaan valkoisella maalilla. Lopuksi kieputtelin pallojen ympärille hopeista spiraalilankaa.

Neljä palloa sain aikaiseksi. Sitten loppuivat hermot. Kaksi palloa lähti heti Nuoren rouvan matkaan. Loput kaksi pääsivät omaan kodinhoitohuoneeseen vanhan arkun päälle.

Revin ylijääneistä kennonpalasia tuusannuuskaksi. Liotin nuuskaa vedessä pari tuntia. Ajoin nuuskan muusiksi monitoimikoneella. Puristelin liian veden pois ja töpöttelin muusin piparkakkumuottien avulla sydämiksi. Odottelin pari päivää sydämien kuivumista. Mitä hennonharmailla ja kevyenkevyillä sydämillä voisi tehdä? Rispustaa puuhun tietysti!

Mutta ensin oli rakennettava se puu. Onneksi olin kesän Lapin reissuilla kerännyt Tenon rannasta pitkiä ajopuita matkamuistoksi. Nyt sidoin puista mustan hamppunarun avulla luurankopuun kodinhoitohuoneen takaseinälle. Siihen oli soma ripsustaa munasydämiä! Rujo on puu ja yhtä rujoja ovat sydämet.

  

Onneksi ruusupalloissa sentään on hippusen bling-blingiä, kun valo osuu hopeaseitteihin!

Vanha rouva

8 kommenttia:

 1. Voi sentään, minulle tuli mielikuva purjelaivan mastosta, olenkohan nähnyt sellaisen? sydämet ovat kyllä ainut laatuisia mastokoristeita, lippuja kylläkin lienee, muttei sydämiä:) Kivat tekeleet

  VastaaPoista
 2. Ah, taas niin kaunista! Ajopuut kaipaavat juuri harmaita sydämiä oksilleen.

  VastaaPoista
 3. Taas Vanha Rouva on käyttänyt luovuuttaan ja kekseliäisyyttään! On se niin väärin ettei minulla ole tuollaista silmää,että on heti visio nähdä roskasta kaunis esine!

  VastaaPoista
 4. Onhan se ideamylly taas pyörinyt!!!!! Ja hienoa tulosta tuli!

  VastaaPoista
 5. Pitipä heti kurkata jotta kuka on vanha rouva, kiitos vaan kommentista, siulla se vasta komia puu on tuon kyllä teen jokukerta, ja noi pallot ne on ihanat.

  VastaaPoista
 6. Kiitosta kovasti vierailustasi blogissani ja kommentistasi. Tietenkin uteliaisuuteni ajoi minut vastavierailulle...eikä tarvinnut pettyä ;) Herran piaksut, minkälaisia ruusupalloja saa munakennoista, enpähän ole ikinä nähnyt :) Hienoja askarointeja, täällähän pitää alkaa ravata alavariisa. Ja nyt jätä se imurointi kesken ja ala mennä näpertämään uuutta blogattavaa. tulen heti katsomaan ;)

  VastaaPoista
 7. Oi että on kauniita ruusupalloja.. ei oikein uskoisi että ovat peräisin ikävän näköisistä munakennoista!
  Ihanan puun teit ajopuun palasista:)

  VastaaPoista
 8. Kyllä onkin kauniit nuo ruusupallot, ihanat kertakaikkiaan!

  VastaaPoista