5.4.2012

Vanhan herran aamiaislautasia

Vanha herra vinkuu viikonloppuisin "sievää aamiaista". En ole oikein päässyt selville, mitä tuo vinkuna mahtaa oikein tarkoittaa, mutta olen toistuvasti yrittänyt parhaani. Tässä yhden lauantaiaamun herkkulautanen:


Lisäksi oli tarjolla erilaisia leipiä ja omatekemää omppuhilloa. Ja tämä:


Painelin jättiherkkusienten sisään silputut sienenjalat ja sinihomejuustoa. Kiepautin kunkin sienen ympärille pekonisiivun ja lykkäsin uuniin hautumaan. Kun aluslautaselle alkoi tiuhkua sienten mehua, otin sienet uunista ja ripottelin pinnalle lehtipersiljaa. Kopsautin tarjoilulautasen herrani eteen ja kuulin: "Aaaaah!". Ilmeisesti aamiainen passasi.

Tahtoo sievän aamiaisen -hommassa on vain se huono puoli, että seuraavana viikonloppuna pitää keksiä jotain uutta. No, sieniaamiaisen jälkeen tein herralleni kinkkumunakasrullan. Eli vatkasin 5 munaa kevyesti ja lisäsin joukkoon 3 dl maitoa, 1 dl vehnäjauhoja, 0,5 tl suolaa, hippusen mustapippuria, 0,25 dl öljyä ja 1 dl persiljasilppua. Kaadoin munaseoksen leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle ja paistoin munakasta parissasadassa asteessa parikymmentä minuuttia, kunnes munakas oli hyytynyt ja saanut hieman väriä. Voitelin kypsän munakkaan valkosipulituorejuustolla ja ripottelin pinnalle ruskistamiani sipuli- ja kinkkusuikaleita. Käärin munkkaan rullalle ja koristelin. Kelpasi!

Olen kovasti yrittänyt vinkata herralleni, että aamulla voisi syödä jotain makean ihanaista. Mutta ei se kuulemma käy. Aamulla pitää saada hiukopalaa. Tästä tuheentuneena taioin yhtenä sunnuntaiaamuna tarjolle "Happaman aamuakan greippisalaatin":

Asettelin lautaselle Vanhan herran vihaamia salaatinlehtiä. Leikkelin greippilohkot kalvottomiksi ja kesäkurpitsat suikaleiksi. Lorautin päälle oliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa. Myllytin perään vähän mustapippuria ja suolaa ja murskasin päälle pari kuivattua chiliä. Ähäkutti, siinä sulle hiukopalaa!

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti