Lisäksi oli tarjolla erilaisia leipiä ja omatekemää omppuhilloa. Ja tämä:
Painelin jättiherkkusienten sisään silputut sienenjalat ja sinihomejuustoa. Kiepautin kunkin sienen ympärille pekonisiivun ja lykkäsin uuniin hautumaan. Kun aluslautaselle alkoi tiuhkua sienten mehua, otin sienet uunista ja ripottelin pinnalle lehtipersiljaa. Kopsautin tarjoilulautasen herrani eteen ja kuulin: "Aaaaah!". Ilmeisesti aamiainen passasi.
Tahtoo sievän
aamiaisen -hommassa on vain se huono puoli, että seuraavana viikonloppuna pitää
keksiä jotain uutta. No, sieniaamiaisen jälkeen tein herralleni
kinkkumunakasrullan. Eli vatkasin 5 munaa kevyesti ja lisäsin joukkoon 3 dl
maitoa, 1 dl vehnäjauhoja, 0,5 tl suolaa, hippusen mustapippuria, 0,25 dl öljyä
ja 1 dl persiljasilppua. Kaadoin munaseoksen leivinpaperilla päällystetylle
uunipannulle ja paistoin munakasta parissasadassa asteessa parikymmentä
minuuttia, kunnes munakas oli hyytynyt ja saanut hieman väriä. Voitelin kypsän
munakkaan valkosipulituorejuustolla ja ripottelin pinnalle ruskistamiani
sipuli- ja kinkkusuikaleita. Käärin munkkaan rullalle ja koristelin. Kelpasi!
Olen kovasti yrittänyt vinkata herralleni, että aamulla voisi syödä jotain makean ihanaista. Mutta ei se kuulemma käy. Aamulla pitää saada hiukopalaa. Tästä tuheentuneena taioin yhtenä sunnuntaiaamuna tarjolle "Happaman aamuakan greippisalaatin":
Asettelin lautaselle Vanhan herran vihaamia salaatinlehtiä. Leikkelin greippilohkot kalvottomiksi ja kesäkurpitsat suikaleiksi. Lorautin päälle oliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa. Myllytin perään vähän mustapippuria ja suolaa ja murskasin päälle pari kuivattua chiliä. Ähäkutti, siinä sulle hiukopalaa!
Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti