Minne ikinä menemmekin, Vanha herra valitsee kahvilassa aina
porkkanakakkua, porkkanakakkua ja vielä kerran porkkanakakkua. Tylsyyksien
tylsyys tässä ihanien kakkujen ihanassa maailmassa, sanon minä! Mutta kun mies
kerta on noin yksioikoisen johdonmukainen, päätin palkita hänet omatekemällä
porkkanakakulla - taas.
Pohjaa varten vatkasin 4 dl sokeria ja 1 dl rypsiöljyä. Lisäsin
taikinaan 4 munaa yksitellen koko ajan vatkaten. Sitten lisäsin taikinaan
jauhoseoksen mausteineen: 4 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl soodaa, 1 tl suolaa, 2 tl
kanelia, ripaus muskottipähkinää. Lopuksi sekoitin varovasti taikinaan 4 dl
hienoksi raastettua porkkanaa. Paistoin piirakkaa 175 asteessa noin 45 min.
Käärin jäähtyneen pohjan vuokineen päivineen folioon ja annoin levätä
jääkaapissa pari päivää.
Kopsautin viileän pohjan tarjoiluastiaan ja voitelin pinnan
ohuelti lemon curdilla. Sitten levittelin päälle sitruunaisen kuorrutteen: 50 g
huoneenlämpöistä voita, 2 dl tomusokeria ja 200 g sitruunatuorejuustoa.
Kuorrute kannattaa sekoittaa hyvin, ettei siihen vain jää kökköjä!
Kuorin kaksi porkkanaa perunankuorimaveitsellä. Sitten vetelin
veitsellä koko porkkanan pituudelta ohuita lastuja, jotka keitin sokerivedessä
napakan taipuisiksi. Valutin ja kuivasin porkkanalastut. Sitten kieputtelin
niistä kiharoita kakun päälle. Loppusilauksen tein fariinisokerilla.
Yhä ja aina vaan rakastava Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti