14.8.2015

Monivärinen ja muhkea

 

Lähdin aamusella hakemaan postia. Seinäasetelmassani oli jotain ylimääräistä. Menin lähemmäksi ja kas, iso yökkönen (?) oli lennähtänyt tutkimaan entistä hyttysverkkoa. Kaunis otus.


Postilaatikon yläpuolella minua tervehti oliivinvihreä ja raitasarvinen monniskontti. Kaunis otus tämäkin, vaikka jykevät leukaperät vähän hirvittivätkin minua.

Mutta mikä hiivatin otus oli lennähtänyt keskelle kukkamaata?


Siellä se levitteli siipiään. Oli oranssia ja punaista. Oli violettia ja  kanervan väriä. Siipensä otus oli reunustanut vaaleanpunaisella. Onkohan tämä vaarallinen, kun on noin monivärinen ja muhkea?


Vanha herra huiski värikästä otusta kärpäslätkällä. Niin siitäkin sitten päästiin...

Vanha rouva

PS. Virkkasin pontson 5-koukulla Gjestalin Bomull Sport -langasta. 
Idean nyysin Koso-tädiltä, hän kun on tehnyt monta kaunista huivia.

6 kommenttia:

 1. Oi mikä ihanuus, tuo pontso aivan mahtava. Sie oot nyt joku super perhonen:)

  VastaaPoista
 2. Jahas,reissulta on palattu! Kyllä poncho on komea,komeampi vielä se oli livenäkin. vai huiski vanha herra kärpäslätkällä....:)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana perhonen kasvimaalla ja Vanha Herra sitä vielä lätkimään, harvinaista suurisiipistä! Kauniit siivet ovatkin! Tuskin on vaarallinen mutta salaperäinen ja harvinaislaatuinen kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on hyvä kuva tuosta monniskont... no tuosta vihreestä ötökästä :) On tuossa huivissa ollut virkkaamista - mutta lopputulos palkitsee!

  VastaaPoista