20.2.2023

Luppoaika

Tapahtuma-ala vetää henkeä pikkujoulusesongin jälkeen. Ei ole töitä muutamaan viikkoon ennen kevät- ja kesäaktiviteetteja. Ei se minua haittaa - nyt on ruhtinaallisesti luppoaikaa olla ja ihmetellä, käydä elokuvissa, tavata ystäviä, lukea kirjoja ja tehdä käsitöitä. 


Kudon sukkia, säärystimiä, pipoja ja kaulahuiveja. 
Kudon suvulle ja ystäville, itselleni ja Vanhalle herralle.


Ystävänpäiväksi sain aikaiseksi vohvelikakun. Ostin vohvelipohjia, ohuita ja rapisevia. Vohvelien väliin sipaisin maustamattomaan tuorejuustoon sekoitettua kondensoitua maitoa (sitä valmiiksi karamellisoitua). Annoin maustua pari tuntia. Koristelin vohvelinpaloilla, viinirypäleillä, tähtianiksilla, nomparelleilla ja kultapölyllä. 


Vohvelikakku oli kinuskisen äitelää. Vanha herra kaipasi jotain raikasta. Lohkoin verikreipin ja panin varoiksi tyrkylle myös sokeria. Sokerikippo tuli tarpeeseen!

Näillä mennään.

Vanha rouva

11 kommenttia:

 1. Joskus kakuista vaan tulee äitelää, ei voi mitään, mutta verigreippi itsessään on ihan jotain muuta. Toki minäkin kastaisin sitä sokeriin, edes vähäsen. Mukavaa luppoaikaa käsitöiden ja lukemisten parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen antaa ajattelemisen aihetta ja käsien tehdessä töitä ajatukset saavat rauhassa syventyä. Näin se menee.

   Poista
 2. Ota nyt kaikki ilo irti luppoajasta, työikäisenä sitä joskus sattuu olemaankin. Eläkeikäisenä ei luppoaikaa enää sitten olekkaan kun on niin mahdoton kiire että ehtii kaiken tekemään mitä oli ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on sulla kiirus - niin tuntuu olevan Vanhalla herrallakin - ei hetken rauhaa =O

   Poista
 3. Luppoaika tekee välillä hyvää (sanoo varsinainen vetelehtijä). Pirtsakkaa raitaa syntymässä, mutta olisin halunnut kuvan niistä sukista, joita kudoit junassa. Kakku on taas kaunis! Voiko joku olla sulle liian makeaa? ;)
  Leppoisaa alkanutta viikkoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junasukat kuvaan sulle sitten, kun valo sallii panna kaikki tekeleet kuvattaviksi. Odota vaan.

   Poista
 4. Jos en tykkäisi verigreipistä, sanoisin, että aika pisteliäs veto ;D Menee tuo ilman sokeriakin hyvin. Pitäneekin seuraavalla kauppareisulla etsiä kärryyn.
  Makean värisiä ovat lankasikin kaakun lisäksi. Sinä et tyydy yksiin sukkiin, vaan teet heti koko kattauksen puikoiltapudonneita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin YleAreenan historiadokumentit. Nyt ei malta olla kutomatta, kun on mieluisaa katseltavaa.

   Poista
 5. Ihanat asettelut kakuissasi... tuo vohvelikakku pitääkin pitää mielessä lapsenlapsille...
  Ukkokullalle maistuisi taatusti verigreippikakku - popsii niitä iltaisin muutenkin... ilman vertakin, heh heh!!
  Mutta nytpä tuli mieleeni kysyä, että onko pohjoispohjanmaalta liian pitkä matka eteläpohjanmaalle? Saisinko houkuteltua sinut Hyväntekeväisyysaskarteluihin Kauhajoelle? Sillä minä olen tulossa sinne 11.3. Kapuan puitteissa... ja Ilmajokinen taiteilijaystäväni tulossa ohjaamaan korttiaskartelua - olisi ihanaa tavata ja sydämestään kiittäisivät myös Malawin tytöt... korttikurssin tuotto ohjautuu lyhentämättömänä heidän koulutuksen edistämiseen ja tukemiseen!! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimatkaa meiltä Kauhajoelle kertyy 380 km. Ei taida tulla kauppoja, vaikka kuinka mieli tekisi. Yhyy!

   Poista
 6. Ohhoh... ompa matkaa... meiltä lyhyempi... vain 250km!!
  Lämmitti mieltä jo sekin, kun mielesi tekisi....
  Olisihan se ollutkin jännää tavata ihan oikeasti!!

  VastaaPoista