18.11.2022

Seinäpalmikko

Löysin halvennuksesta kaksi vyyhtiä outoa villalankaa. Satuin hypistelemään sitä, kun strömssööläiset askartelivat seinäpalmikkoja. Sain ahaa-elämyksen - minä kanssa!  

 

Leikkasin kuusi 5-metristä pätkää. Palmikoin pätkät pareittain muhkeaksi letiksi. Vetelin mustat tukilangat pois valmiista palmikosta. Pöyhistelin vähän. Liimasin palmikon 60-senttiseen kranssipohjaan. Kruusasin ruman aloitus/lopetuskohdan päälle pellavanauhasta ja -liinoista ison ruusukkeen.


Kovasti vakuuttelen Vanhalle herralle, ettei joulu ala ennen aikojaan. Mutta jostain kumman syystä kartanolle on ilmestynyt havukransseja ja sisälle ensimmäinen valosarja. Pytty ei ole vielä kovin jouluinen, eihän?


Töissä sen sijaan on täysi jouluhyörinä käynnissä. Huokaus.

Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Ei ole vielä jouluinen :) Viimeistään parin viikon päästä se kuitenkin on. Se on päivämäärästä kiinni.
  Kranssi on kaunis. Se on jouluinen. Ko lanka sopi hyvin tuohon käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Onpahan taas niin "sinun näköinen" kranssi väriä myöten.
  Valokipossa ei ole (vielä) mitään jouluista. Vanhalle herralle terveiset ja molemmille mukavaa viikonlopun jatkoa! (Täällä sataa parhaillaan ensilunta..)

  VastaaPoista
 3. Taas niin hieno älynväläys. Olet mestari keksimään erilaisista materiaaleista kaunista ja käyttökelpoista.
  Ei ole liian jouluinen pytty. Pimeydessä kaikki valo on kuitenkin tarpeen ja iloksi. Kannoin tänään kellarista sisätilojen jouluvalokassin. Saapa nähdä, montako päivää raaskin vahdata niitä varaston puolella. Pelkäänpä, että valojen määrä lisääntyy tasaista tahtia tulevan viikon aikana.

  VastaaPoista
 4. Tästäpä tulikin mieleeni että pitäisköhän alkaa seuraamaan strömsöötä pitkästä aikaa. Kiva idea tuo palmikkokranssi ja voisin sen itsekkin toteuttaa.
  Nyt on niin pimeää aikaa että syytä on jo laitella ulos valoja ja miksei sisällekin. Yksi tonttu on meilläkin jo hiipinyt komerosta esille ja kohta pompsii loputkin perässä.

  VastaaPoista
 5. Hieno kranssi on osoitus siitä, että strömssööläisiltä(kin) voi oppia jotain uutta tai saada ainakin hyviä ideoita.

  VastaaPoista