14.12.2021

Tuhkasta ja roskasta

 

Näin netissä rautalankatähtiä, jotka oli tehty polttamalla. Tein työtä käskettyä, sillä halusin nähdä omin silmin idean toimivuuden. Kieputtelin puolalankaa pahvitähden ympärille sikin ja sokin. Vanha herra vähän kohotteli kulmiaan, kun käskin heittää tähdet takkaan. Takasta tuli ulos varisevia tähtiä. Kopistelemalla ja vesihanan alla sain tähdet puhtaiksi palaneesta pahvituhkasta ja noesta.

Tukin tuhkatähdet ulkoseinään taitettavasta mitasta vääntelemäni tähden seuraksi. Asetelman pohjana on kaksi vintage-kassia, jotka sain kesällä ystävänystävänystävän sukulaistädin jäämistöstä (KLIK). Kassit peittävät sopivasti seinää rumentavan pistorasian. Jämälangoista virkkasin ruusuja kukkimaan kuusen ja katajan oksille. 

 

SPR:n Kontissa on tuunauspiste, josta saa ostaa nippeleitä, nappeleita, lankoja, pitsejä, pikkuesineitä, tapetinpaloja ja kankaita. Sen kun täyttää pussin ja menee kassalle punnituttamaan aarteensa. Ei maksa paljon. Aarteita on hyvä käyttää koristamiseen ja somistamiseen, kun tekemisen tuska iskee. Vielä kun viitsii limpsoa kirpparin akkainlehdistä kauniita kuvia, voi sommitella aitoa kierrätysdisainia.


Tuhkasta ja roskasta on näemmä disainiksi ;)

Vanha rouva

13 kommenttia:

 1. No niin näyttää olevan! (Mun kuumaliimapistooli on hukassa!?)
  Viikon jatkoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota kuumis siitä, mihin sen viimeksi jätit ;)

   Poista
  2. Muuten hyvä vinkki, mutta se oli Tuppo, joka sitä käytti luonaan sen ainoan kerran, kun kapinetta on käytetty. Kyllä se vielä jostain löytyy...

   Poista
 2. ihailen taitojasi!
  kaunis.
  Hyvää joulun odotusta 🤶🎅

  VastaaPoista
 3. Ompa hyvä idea, tuota pitää kokeilla. Minulla ei ole takkaa, mutta eiköhän pihallakin voi polttaa. Kyllä on taas niin kaunis asetelma sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikohan samalla tekniikalla tehdä vaikka sydämiä?

   Poista
 4. Mielenkiintoisia kokeiluja! Tuo asetelma on komia!
  Mutta mielenkiintoisin on tuo paperikassi! Sellaisiahan pitäisi tehdä. Taitaa olla noita paperikassejakin jemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sulla on paperikasseja jemmassa, sillä sun jemmat näyttää loppumattomilta!

   Poista
 5. Tuo tähtihomman minäkin vielä kokeilen voi olla että jopa hiljakkoin... kiitos ideasta. Sinulla näitä syntyy mitä voi aina ihastella itse en ole kovin askartelevaa sorttia mutta joskus jotain.
  Hyvää joulunodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ennen ollut askartelevaa sorttia, mutta joutoajan myötä hurahdin ;)

   Poista
 6. Tähtihommaan olus matskua muutaman aitalankavyyhdin verran. Tosin ne olisivat valmiiksi jo kranssin muotoisia. Nyt voi sanoa, että sinulla on uusia ideoita meille tuhkatiheään.

  VastaaPoista