24.10.2021

Mysteeri ja rallirata

Yhtenä aamuna huomasin, että saunan lauteille oli ilmestynyt Joulupukin lahjakori. Onko Pukki ottanut varaslähdön vai myöhästynyt pahemman kerran?  

Syyslomalle huristelleet kaksoset alkoivat selvittää mysteeriä. Siihen tulokseen neropatit tulivat, että viime vuoden jouluna Joulupukki ei käynyt, koska oli korona. Tämän vuoden joulusta ei Pukkiparka tiedä vielä mitään, joten Pukin oli parasta piipahtaa nyt. 


Lahjasouvin jälkeen kaksoset pääsivät tositoimiin: käytiin kaivamassa ankkuria merenrantasavesta, perattiin siikoja, haettiin havuja metsästä ja rakennettiin terassikaiteeseen köynnös.


Jos olet joskus vailla lapsille sopivaa tekemistä, anna niille kottikärryt. Tovi, jos toinenkin hurahtaa, kun päällä on rönttävaatteet ja rallirata on selitetty ja ymmärretty. 


Pikkuleipien leipominen on toinen takuuvarma elämyspaketti. Kun leipojatar haluaa itse mitata, pilkkoa, vatkata, sekoittaa ja voidella, ei velipojalle jää muuta virkaa kuin koemaistajana toimiminen. Leipuri-ässä loihti yhden (1) päivän aikana kauralastuja, Rocky road -paloja, avaruuspipareita, nutellakierteitä ja seesamitikkuja. Leivonnaisia tuli niin paljon, että osa pakattiin tuliaisiksi vanhemmille ja serkuille.


Yhtä mysteeriä ja rallirataa on koko elämä.

Vanha rouva

14 kommenttia:

 1. Siellä nyt on ollut varsinainen jauhopeukalo asialla. Ohhoh, miten sitä nyt noin paljon saa aikaiseksi.

  Mulla on tyttö ja poika -kaksoset (nyt jos yli 20 v.) ja ovat niin paljon olleet toisilleen ilona ja tukena. Toki myös sitten välillä vähän rasitteena. Työnjako on täällä samantyylinen: tyttö leipoo ja poika mielellään syö mitä nenän alle ilmaantuu. Ja kaksoset ottivat myös tämän meidän yksösen avosylin vastaan, olivat juuri passelisti 2 v. kypsässä iässä.

  Olin jo menossa saunan lauteita tutkimaan, mutta muistin, että eihän sitä saunaa enää olekaan. Nyt sitten tiedän jos jouluna ei tule lahjoja, että mistä kenkä puristaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Joulupukki ihan varmasti löytää sopivan paikan lahjoille, oli sauna tai ei.

   Poista
 2. Lapsien kanssa on kyllä mukavaa puuhastella mutta todella uuvuttavaa jo tähän meidän ikään 🤗. Meille tulee lapsenlapset hoitoon viikonloppuna kaksi yötä 4.5 ja 2.5 iältään saavat mehut kyllä puserrettua 🤗😁
  Minä olen nyt mökillä ja tresepti piiraasta kotona mutta palaan pikaisesti kirjoittamaan sen tänne blogiisi kun kotiudun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, on mitä odottaa!

   Poista
  2. No nyt sitten se ohje.
   Voita 150 g
   sokeria 1 1/2 dl
   sekoita notkeaksi.
   lisää muna ja jauhoseos.
   Jauhoseos....
   mannasuurimoita 1dl
   vehnäjauhoja 2 dl
   leivinjauhetta 1tl
   vaniljasokeria 1tl
   nämä lisätään ja täyte oman mielen mukaan 🤗❤
   Painele leivinpaperin päälle tai ilman.
   Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kannattaa kokeilla on todella hyvä.

   Poista
  3. Kiitos. Heti oistis kohta kokeilen ;)

   Poista
 3. Ymmärsinkö oikein, että siellä jaettiin jo lahjatkin??
  Nuoremman polven leipuritaikuri seuraa isompien taikureiden jalanjälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai lahjat jaettiin, sillä suurin osa oli viimevuotisia. Tämän vuoden lahjat jätettiin avaamatta ;)

   Poista
 4. Joulupukki kävi teillä, kun oli mahdollisuus reellä hurauttaa Korvatunturilta. Voip olla, että tulee musta joulu ja helikopterin menovesi maksaa maltaita. Siksi joulupukki käytti lumikelit hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOulupukki on niin viisas ja säästäväinen.

   Poista
 5. Ai hitsi, että hämäännyin ekasta kuvasta. Enhän minä muistanut, että tuo musta on matto eikä liina. Myöhempi kuva paljasti, ettei kyseessä olleetkaan ihan pienet paketit. On teillä ollut mukava päivä! ♥
  Ps. Pipo näytti sopivan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipot ja kaikki varastossa olleet sukat muuttivat etelään.

   Poista
 6. Lapsilla oli mahtava päivä joka jäi muistoihin onnellisten muistojen joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnelliset muistot ovat tärkeitä elämän rakennuspuita.

   Poista