23.1.2020

Tuunattu hurtuuki

Hankin muutama vuosi sitten mustia, rouheita pellavalankoja. Tein muotoni armahtavan hurtuukin. Ensin virkkasin vitosen koukulla isoja isoäidinneliöitä ja sitten vähän pienempiä. Yhdistin neliöt miehustaksi. Sitten virkkasin hihat. Yhdistin kaikki osat toisiinsa. Kanttasin helmahalkiot ja pääntien pylväillä. Mitään ohjetta minulla ei ollut, kunhan virkkasin elämäni innossa. Puin hurtuukin päälleni ja olin ihan paksun pötkön näköinen. 


No, miten pötkö saatiin häivytettyä? Taikuriksi minusta ei ollut, mutta kekkasin virkata hihansuihin leveät pitsiliehukkeet. Niitä kun oikein topakasti heiluttelin, niin ihmisten huomio kääntyi pois pötköstä ja kiinnittyi hoikkiin ranteisiini.


Nyt kuusi vuotta myöhemmin oli edessä uusi ongelma. Pötkön elopaino on tipahtanut kaksikymmentäkolme kiloa ja hurtuuki on käynyt isoksi. Ei se väljyys välttämättä haittaa, sillä inhoan pitkin muotoja nuolevia vaatteita. Mutta pääntie tuppasi valahtamaan olkapäille, joten asialle piti tehdä jotain.

Virkkasin pääntien pienemmäksi ja reunaan sommittelin hihojen pitsiliehukkeita matkivan kauluksen. Nyt ei pusero tipahtele olkapäille. Hihat sen sijaan korostavat edelleen entistäkin hoikempia ranteitani ;)


Oletko sinä viime aikoina tuunannut vaatteitasi?

Vanha rouva

22 kommenttia:

 1. Vau! Ja kerrankin muuta kuin punaista? Anteeksi, oli pakko. ;)
  Mulla on Omassa Kotona iso valkoinen hartiahuivi, jonka jo pesin käsin. Siihen on tarkoitus tuunata vaaleanpunaista hapsulankaa reunoihin ja antaa se tuunattuna Mammalle ystävänpäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heko heko, tällä hetkellä lankakopassa on beigeä, ruskeaa, mustaa ja vihreää eikä yhtään punaista. Siitäs sait.

   Poista
  2. OHO! :o
   Jännityksellä odotan mitä noista väreistä syntyy..?
   Sain eilen tuunattua sitä huivia. Siitä tulee kiva, kunhan vielä päättelen hapsulangat ja virkaan yläreunaan siistimiskerroksen. Ehkä käyn jo tänään tekemässä nuo.

   Poista
  3. Lankakopan platkunvärinen sisältö odottaa suurta ahaa-elämystä...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tykkään itsekin, kun kaulahörhelö vie huomion heltasta =)

   Poista
 3. En sitten mitään. En vaikka kuinka mietin. Sukat pitäis tuunata ehjiksi, mutta en viitti sitäkään, teen uudet...
  Aika paljon on joidenkin osien paino laskenut! Minulla vain murto-osan, mutta silti tuntuu olo jo ihan kivalta, kun ei purista ja kurista joka puolelta töissä pyllistellessä ja kyykistellessä.

  VastaaPoista
 4. Nätti pusero ja hyvin tuunattu. Juu, en tee mitään, tai jotain pientä saumojen korjausta ompelukoneella. Olen tumpelo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumpelo? Ei kyllä uskoisi, kun katsoo sun puutarhaa.

   Poista
 5. Kauniisti tuunattu. Ja aivan mainiosti kirjoitettu, kuten aina muulloinkin.
  Oletpa laihtunut aikamoisen kilomäärän. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole mitään osuutta tuohon pötkön supistumiseen. Lääketehdas lopetti diapeteslääkkeideni maahantuonnin, joten lääkkeet vaihtuivat toisiin. Paino tipahti huomaamatta, vaikken tehnyt mitän radikaalia elämäntaparemonttia. Olin vuosien varrella valittanut moneen otteeseen ex-lääkkeiden lihottavan, mutta sitä ei otettu todesta - vaikka haittavaikustus nro 1 oli lääketiedotteen mukaan painonnousu. Minua syyllistettiin painnonnoususta syyttä suotta ja minut saatiin uskomaan, että olen patalaiska luuseri, kun en laihdu. Ja pah!

   Poista
 6. Ahaa, siellä kekkuloi siis hoikka pötkylä liehuvassa pitsihurttuukissa. Tuunaan usein edellis päivän pöperöitä uusiksi pöperöiksi. Nimi pysyy aina samana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pötkylä tykkää kanssa tuunata edellispäivän ruokia. Mutta tässä huushollissa on pakko keksiä uusia houkuttelevia nimiä, jotta makaroonimössö kelpaisi päivästä toiseen ;)

   Poista
 7. Mä ajattelin just virkkausta, tehdä yhteen takkiin pituutta lisää.
  Kivan näköinen tuli sun työstäsi.

  VastaaPoista
 8. Kyllähän pienentäminen onnistuu, mutta kun minun pitäisi tehdä juuri päinvastoin. Ei niistä saumanvaroistakaan kovin moneen kertaan ole varaa suurentaa =) Pitäisköhän yrittää pienentää omaa ympäryysmittaa, se voisi olla helpompaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luepa Betweenille kirjoittamani kommentti tuosta ylempää =)

   Poista
  2. Voi miten tuttua puhetta, minullakin on diapetes. Kun pääsin mieslääkäriltä naiselle, hän sanoi heti että miten sinulle on syötetty näitä lihottavia ja vaihtoi toisiin. Uusien lääkkeitten myötä on tipahtanut jo 14 kg, mutta vielä olis varaa vaikka kuinka paljon. Kyllä minä vielä onnistun siinä.

   Poista
  3. Sama lekurien sukupuolijakauma ja sama stoori. Kyllä me onnistutaan.

   Poista
 9. Kauniin hoikistavan hurtuukin oot tuunannu.
  ihanat nuo liepukat:) ylhäällä ja alhaalla;))
  ...jos satut näkemään kylän raitilla,miseliini-mummon potkuttelevan sinisellä potkurilla :olen minä..eksynyt suunnsta,vaisto hukassa:)),:)

  VastaaPoista