18.12.2019

Joulukukkia

Olen leikellyt koko syksyn erivärisiä messumattoja niin antaumuksella, etten uskonut vilkaisevanikaan mattojen suuntaan vähään aikaan pikkujoulukauden somistusbuumin laannuttua. Mutta kuinkas kävikään?

Leikkelin mattojämiä varastolaatikoihin tulevia tuunauspajoja varten. Kuin varkain sormet alkoivat kieputella ja väännellä punaista mattoa. Käden ulottuvilla sattui saksien lisäksi olemaan vaneria ja niittipyssy. Siitä se pauke sitten alkoi.

Paukuttelin matonpalasia yhdeksi ympyräksi. Sitten syntyi toinen ympyrä ja kolmas. Paukuteltuani aikani pysähdyin silmäilemään ympärilleni. Tuunauslaatikosta pilkisti oranssi huopahattu, joka joutui oitis luomisvimmani uhriksi. Hatunkupu sai aaltoreunan ja lieristä tuli rusettivärkkiä.

Luomisentuskaa lievitti sopivasti hollille tuppaantunut liimapistooli, jolla liimasin oranssin hattukuvun pohjalle helmiäiskeskustan.

A vot, syntyi ilmiselvä joulukukka.


Joulukukan halkaisija on metrin luokkaa. Ihan pikkuisesta joulutähdestä ei siis ole kysymys. Kukan alla nuppujaan aukovat amaryllikset ovat normikokoisia, joten ota niistä mittaa.


Katselin iltapäivän hämärässä ulkoseinän joulukuusta, jonka Vanha herra on tehnyt muutama vuosi sitten jämälaudoista. Kuusessa on vuosien varrella roikkunut palloja (pohjoistuuli vei), omenia (tintit söivät) ja silkkirusetteja (varas vohki). Nyt teki mieli jotain muuta. 

Se muu löytyi messumattolaatikosta. Leikkelin erivärisiä kukkasia ja kukkasille erivärisiä keskustoja. Niittipyssy taskuun ja kartanolle paukuttelemaan. Kukin kuusenoksa sai omanvärisensä kukkasen. Ihan hevillä eivät mukaan lähde - oli ohikulkija sitten väkevä voro taikka rohkea varis.


 Tämmöisiä joulukukkia tänään täällä.

Vanha rouva

22 kommenttia:

 1. No on joulukukalla kokoa. Ja mikä kuusi, kyllä hymyilyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sulla halvat huvit, kun kuuselle naureskelet ;)

   Poista
 2. "No, onkos tullut kesä nyt talven keskelle...". Piristävä joulukuusi. Mikä parasta, sitä jaksaa katsella pitkälle joulun jälkeenkin. Ja joulukukka vasta hieno onkin. On sinulla ideoita loputtomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha herra kyseli, että meinaanko ihan tosissani pitää kuusta portin pielessä joulun ajan. Meinaan, tietysti!

   Poista
 3. Repesin kyllä tuolle kuuselle! On aika hippi. :D Noita kuusenkukkasia voisi tehdä nauhoiksi, ei tarvisi sisäkuusenkaan vain kynttilöitä kukkia... Kukkanauhat voisivat kyllä somistaa nurkkijuuria vaikka ympärivuotisesti. Iso joulukukka on ryllyköiden kanssa oikein komea ja sopiva ilmestys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippikuusta et ole nähnytkään, sinä baby-ikäinen ;) Kuuskytlukulainen olen syntyjäni, mutta menojalka alkoi pahasti vipattaa 70-luvulla. Silloin minulla oli moisia kukkasia huoneeni seinät täynnänsä.

   Poista
 4. Upea joulukukka! Hattukin sai kyytiä. Amaryllikset näyttää ihan minikoisilta.
  Huomaatko, että jokin varjo sitä joulukuusta nytkin lähestyy.....

  VastaaPoista
 5. Ihailen! Se tekee, joka osaa.

  VastaaPoista
 6. Waude mikä joulukukka. On sinulla tuota mielikuvitusta ja taitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukukka on hieman suurempi, koska rouvakin on hieman suurempi.

   Poista
 7. Ompas iso joulukukka kun niitä amaryllikset kukkiin vertaa. Kuule ole joskus selannut blogiasi ja kuvannut tämän teidän jämälaudoista tehdyn kuusen kännykkääni ja myös yhden muotoilun laudan pätkän. Näytin ne miehelleni ja sanoin että haluan myös tällaiset itselleni. Vielä niitä ei ole tehty, koska kuusi tulee mökille ja vielä se on muutenkin vaiheessa. Hieno tuli kuusestasi tämänkin tuunauksen jälkeen. Aivan mielettömän hyvä idea tämä kuusi yleensäkin, kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä naurattaa, että kuuseni alkaa poikia uusia pikkukuusia ;)

   Poista
 8. Teitpä tosi komean joulukukan, säilyy hyvin. Kiva toi kuusi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilyy hamaan ensi jouluun vintin pimennossa.

   Poista
 9. Kun voro näkee tämän postauksen, hän varustautuu sorkkaraudalla ja vääntää kuusen irti koristeineen päivineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voro saa kammeta koko parioven sijoiltaan sorkallaan. On nääs ruuvattu!

   Poista
 10. Heee, kuusesi ehtii muuttaa muotoaan monesti kun meidän vastaava kuusi on yhä vailla väriä ja mitään paitsi epäonniset ledvalot.

  VastaaPoista
 11. Teillä on molemmilla taidot. Kukka on taiteellinen teos ja tuo kuusi - sellaiseen olen vuositolkulla lautoja haahunnut. Yhtään ei ole vielä...mikä lie etanavauhti menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kuusilaudat taitavat olla peräisin kuormalavasta. Löytyykö semmoista?

   Poista