3.8.2019

Heinäkuun passiivimalli


Tein päätöksen olla heinäkuun ajan passiivinen ja palkaton nollatyöntekijä. Olen pitänyt palkallisen kesäloman viimeksi kymmenkunta vuotta sitten. Sinä, joka olet vakityössä ja nautit vakityön tuomista eduista, ole onnellinen. Sinun ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa siitä, ettet ole aktiivinen ja käytettävissä 24/7.

  

Enkä minä ollut koko heinäkuuta passiivinen luuseri, kaukana siitä. Tein niin paljon kotitöitä, että ihan meinasi hiki tulla kolmenkymmenen asteen helteessä: petsasin pihakeinun, pidin huolta puutarhasta ja maalasin kasvihuoneen. Kudoin neljä paria sukkia ja luin kasan kirjoja ja akkainlehtiä. Siivosin vintin ja siinä samalla inventoin tyynyvaraston.


Kokonaisen viikon sain pitää vieraita - ihania seitsenvuotiaita kaksosia,
joiden kanssa kävimme kalassa ja olimme kummitusjahdissa cityssä.


Tein erilaisia kakkuja, joilla kestitsin milloin Johannaa, milloin Maritaa ja Saria. 
Kokkasin kesäistä ruokaa.
Säilöin talveksi.


Nautin kukkasista...


... ja kiireettömistä kesäaamuista merellä.


Piipahdin maalaismaisemissa ihastelemassa nostalgista tavarataivasta.


Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni siirtopuutarhan avointen ovien tapahtumaan. Ooh!Olin kesäkutsuilla keijukaisten, liskojen, koirien ja leppäkerttujen ikiomassa puutarhassa. 
Kiitos Sari, olet inspiraationi ja iloni!


Hupsista, liskot meinasivat unohtua, sillä jäin silittelemään Ramboa:


Tein kaksi matkaa, mutta niistä kerron tuonnempana. Sen verran vinkkaan, 
että kumpikin kaupunki sijaitsee meren rannalla ja on kuuluisa sitkeistä naisistaan.


Vielä toinen vinkki: kummassakin kaupungissa voi nauttia mansikoista ...


... monessa muodossa...


Heinäkuun passiivimalli tuli tarpeeseen. 
Nyt olen tuottavampi, tyytyväisempi ja totaalisen peeaa ;)

Vanha rouva


12 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä, että olet ollut tärkeiden asioiden äärellä. :) Se on oikein. Pitää keskittyä olennaiseen, kun mahdollista. Ja mää en ees tiijä, mikä on palkallinen kesäloma, ei oo tullu vielä vastaan. Mutta tämä työttömänä "lusmuilu" taas jatkuu nyt kesätöiden jälkeen, se tietää paljon villasukkia. ;) Samalla tosin oon pistäny yhen hakemuksen vetämään, ja lisää on luvassa jos ei tämä tärppää. Toivoa kumminkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän peukkuja, että pääset pian nauttimaan palkallisesta kesälomasta!

   Poista
 2. Huh... pitää hetken tasata... kun jo lukiessa hengästyttää tuo kaikki! Et oo tosiaankaan lepäilly laakereilla. Loman oot ihan varmasti ansainnu ja hienoa, että pystyit sen myös toteuttamaan. Noi vinkit meni ainakin minulta ohi...
  Vakkarityössä on kyllä hyviä puolia. Toisaalta joku aina sanoo mitä tehään ja miten tehään ja milloin se loma pidetään, ei pääse ite valkkailemaan, eli oot varmasti eri aikaan, kun toinen kodin asukas. Lisäksi avuliaana henkilönä et osaa vastata kieltävästi ylityöpyyntöihin, ellei ole oikeasti jotain menoa sovittuna. No peilissähän se "syyllinen" oikeasti on, kun kukaan ei voi kuitenkaan pakottaa ylitöihin.
  Miä aina ihailen ihmisiä, jotka uskaltaa tehä yksityisyrittäjänä töitä. Tästä näkökulmasta se vaikuttaa hienolta. Toisaalta tiiän läheltä katottuna, mitä se yrittäjyys käytännössä sille yrittäjälle tarkottaa: ei läheskään sitä, miltä se ulospäin näyttää.
  Kiva että oot taas palaillu "linjoille" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei minustakaan olisi yrittäjäksi, kun seuraan työnantajani kiirastulta kuukaudesta toiseen. Nyt sentään saan valita suhteellisen vapaasti keikkani ja työni.

   Poista
 3. Hengästyin! Tervetuloa takaisin! Olen sua jo ehtinyt odotellakin... :)

  VastaaPoista
 4. Sinulla näyttäis oleen hieno loma. Olet ehtinyt vaikka mitä. Oi,oi noita herkkuja ,joita vesi kielellä katselen ja kaikkea muutakin kivaa. Hän on niin hieno rouva,että vaatetus ja kynsilakkakin on orvokin mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno rouva on itse asiassa 7-vuotias pikkuneiti ;)

   Poista
 5. Ja missähän välissä sinä kerkesit levätä.....et varmaan missään. Vaan jos on oikein "touhutäti" niin eihän sitä lepoa kaippaakkaan ;D

  VastaaPoista
 6. Kyllä ihmisen on hyvä ottaa omaa aikaa ja heittäytyä olemiseen (menemiseen...?) ilman aikatauluja. Niin tuli taas monta mukavaa muistoa ja kuvaa plakkariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouten pitää olla, jotta jaksaa juosta. Ainakin näillä kymmenillä.

   Poista