1.4.2019

Eläimellistä menoa

 

Melkein koko eläinkunta tervehti kotiseutumatkailijoita aurinkoisena sunnuntaiaamuna. Oulun Puolivälinkankaan vesitorni on viime vuonna saanut noin neljän metrin korkeuteen kohoavan muraalin. Vesitornin perustuksen ympäri on maalattu 12 eläinaihetta Oulun Veden tilauksesta. Arkkitehdit Timo Tyynismaa ja Mirva Korhonen maalasivat muraalin taustan sokkelimaalilla, telalla ja pensselillä. Eläinkuvat maalattiin graffitispraymaalilla.


Puolivälinkankaan vesitorni on komea ilmestys nelostien varressa. Se on rakennettu 1960-luvulla. Tornin korkeus on 55 m ja sen huippu on 77 m merenpinnan yläpuolella. Vesisäiliön tilavuus on 6 000 m3. Tornin ylätasanteen halkaisija on 52,5 m. Tornin perustuksen läpimitta on 11 m.


Nyt tornin juurella asustavat kettu, tintti, karhu, sammakko, sorsa, metso, susi, leppis, varpunen, kärppä, ahven ja sudenkorento. Somia kaikki tyyni. 

Seinämaalaukset ovat kiitettävästi lisääntyneet eri puolille kaupunkia. Ja kumma kyllä, ne ovat säästyneet "villien ja vapaiden taiteilijoiden" taiteiluilta. Täytyykin kesän tullen ottaa pyörä alleen ja käydä kuvaamassa ne. 

  

Kotirannassa eläimellinen meno sen kun jatkui. Tuhannet pehmoiset ja pörröiset kissat olivat kiivenneet pajupensaisiin. Onneksi oli hankikantonen, että pääsin oikein likietuisesti niitä kissittelemään.


Kevätterveisin
Vanha rouva

12 kommenttia:

 1. Kauniita eläinaiheita. Ja oih, pajunkissoja onkin nyt paljon. :) Ihanaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
 2. Muistan tuon puokkarin vesitornin...niin elävästi....opettaja pakotti meiät kiipiämään...kohti huippua.yritti...minä pistin hanttiin
  Olin änkyrä...se rannalla ruikuttaja:)) ja sain "tunnin seisomisen ,johta-opettajan huoneen kellon alla,seuraavana päivänä:)))
  Ihanat taideteokset.!!!.
  .meiänki sähkökaapissa;)tuossa vähän matkan päässä on aloitteleva taiteilija singeerannut,puumerkkinsä.
  Vautsi noita pajunkisssoja.ja paljon:)
  ihanan pehmoisia:))
  nyt täytyykin lähtä ,ehtimään pajunkissoja:)
  Mukavaa huhtikuuta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnin seisomista siitä hyvästä, ettet halunnut kiivetä vesitorniin??!

   Poista
 3. Ihania maalauksia. Ovat paljon somempia kuin Oulun vapaiden taiteilijoiden teokset tunneleissa ym.

  VastaaPoista
 4. Johan on hienoja maalauksia. Tutun näköinen torni. Sen lähellä tuli monituiset kerrat liftailtua silloin yli 50 vuotta sitten =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, sää liftasit täällä ja mää Hämeessä!

   Poista
 5. Söpöjä ja taitavasti tehtyjä eläimiä.
  Pitäisikin lähteä vähän kiertelemään puistoja pajunkissoja etsien, mutta tänään en ehdi.
  Aurinkoista alkanutta huhtikuuta!

  VastaaPoista
 6. Varsin fiksua väkeä kun ovat antaneet kuvien olla alkuperäiskuosissaan!

  VastaaPoista