Vanha herra tekee makkaroihin ristikot. Sitten hän käärii makkarat voipaperiin ja folioon.
Saunan löylyt ovat lempeät, eikä ollenkaan kipakan kuumat - makkarathan voivat palaa!
Makkaran kanssa meillä syödään yleensä jonkin sortin salaattia, sillä olen kieltäytynyt tekemästä pottumuusia saunan päälle.
Niin ja ärjyä sinappia tietysti pitää olla tarjolla purkkikaupalla.
Meillä syödään usein keittoa. Pääsiäisen huitteissa tein ison kattilallisen kanakeittoa.
Sen ohje löytyy täältä. Ohjeesta poiketen laitoin tähän keittoon pottujakin. Tulihan ruokaisa satsi.
Jos nyt ihmettelet keiton epämääräistä väritystä, se johtuu purkillisesta luumumarmeladia. Luumu tekee keittoon sen viimeisen silauksen eli tummanmakeahkon vivahteen.
Suosittelen.
Vaikka paljon ja usein leivonkin, en ole kuunaan tehnyt skonsseja, noita skottiperäisiä teeleipiä. Kauan sitten ne olivat suurinta herkkuani, kun olin au pairina Englannissa. Niille laapittiin hilloa ja kermavaahtoa.
Hoksasin skonssien ohjeen Utajärvellä toimivan Kinnusen myllyn hiipaleipäjauhopussissa. Pitihän ohjetta kokeilla.
Tämmöisiä skonsseja sain aikaiseksi. Kyytipojaksi vatkattua kermaa ja Ahmaksessa sijaitsevan Kiviharjun tilan saskatooneista keittämiäni hilloja. Upposi seurakuntaan!
Mitäs teillä syödään, kun odotellaan lumen sulamista ja kevään puhkeamista kukkaan?
Vanha rouva
Just upposi hiihdon jälkeen kaupan munkin puolikas. Tasoittelin energiavajetta. Päivällä ajattelin savustaa kirjolohen. Yllättävä veto keitossa tuo luumumarmeladi.
VastaaPoistaEnergiavaje on paha juttu, joten se pitää poistaa elimistöstä heti ja oitis!
Poistapyyhkäisen ensin suupielestä kuolat:) ja sitten jatkan kirjoitusta.
VastaaPoistaMinulla taitaa erikoisena kevään odotus herkkuna olla,mossukka:)
siihen uppoo potut ja puuron tähteet ,suolaisia ja makeita mossukoita.Äitini tuoma herkku resepti "etelä-pohjanmaalta:).
Aurinkoa ja iloa viikonloppuusi:)
Onkohan mossukka sama kuin pyttipannu?
PoistaMossukka on ruuan lopuista tehty "lettutaikina",siihen käy puurot ,perunakeitot ym.nostatus aineena käytän joko soodaa/leivinjauhetta riipuen mikä mossukan-pohjana:)
Poistaja herkun tarjoilen porkkana/puolukkahillon kera.hyvää ja täyttävä ruoka/herkku.
Empä tosissani tiiä onko etelä-pohjanmaan ruoka-juttuja,vai äitini keksimä nimi ,tälle meiän perinneherkulle.
Jaahas, pittääpä kokeilla. Jos vaikka tekisin pohjoispohjalaisen version ;)
PoistaMinäkin pääsen kohta paistamaan makkaraa kiukaalla kun saan uudessa asunnossa elämäni ensimmäisen oman saunan =)
VastaaPoistaJIhuu, oma sauna! Tulevatkohan katit lauteille?
PoistaOhhoh. Luumuhilloa kanakeittoon, eipä ole tullut mieleen! Kanelia sen sijaan viskaan sekaan monestikin. Pitääpäs kokeilla nuita skonsseja, ei tarvisi aina niin äklömakiaa olla kahvileivälle ja peruspullakin puuduttaa joskus. Ps. Me ollaan saskatoonien kanssa Ahmaksella, tiedottaa kielipoliisi 😁
VastaaPoistaOli niin tai näin, saskatoonit on hyviä ;)
PoistaVanhalla herralla on sitten sama tyyli makkaroiden kanssa ku miulla, ristikot ne olla pitää! ;) Ja voi että mitä herkkuja. Skonssit on hyviä! Kerran olen tehnyt. Meillä on syöty tänään miehen tekemiä lihapullia. Hyviä on nekin.
VastaaPoistaVanha herra söisi aina lihapullia pottumuusin kanssa. Taikka hakkulihapottuja (= jauhelihakeitto. suom.huom.).
PoistaMeilläkin syödään välillä pottujen kanssa uunimakkaraa. Puuhellassa kun oli valkia, niin isäntä paistoi ne siellä.
VastaaPoistaOstin vielä tänään mämmiä, tykkään mausta, eikä maha moiti sen voimakkuutta.
Takassa meilläkin tehdään vaikka mitä: takkamakkaraa, lihapataa, puuroa...
PoistaHerkkuja siellä taas on syöty. Nam. nam. Kokeile vaan sitä patalappuja suikaleista. Sinä nyt osaat vaika mitä. Minä muuten odottelen sinua meille viimeistään kässämessuille:)
VastaaPoistaKoskas ne kässämessut ovat? Älä hullua yllytä...
PoistaNe ovat syksyllä. Olisi helppo vieras,ei tartte olla kuin limpusta pääpaloja ja tomaatinkuorista ruusuja:D:D
PoistaVoisin minä ehkä ottaa sitä suklaakakkua ihan ohuen viipaleen ;)
PoistaTuli vähän höpistyä sinustakin tuolla blogissani ;)
VastaaPoistaOi helekutti, kääk!
Poista