10.3.2017

Kaakaota ja kermaa lättyjen ja puuron kera

Meille ostettiin perinteikkään mattokaupan lopetuksesta iso ja painava villamatto satasella (oikeaa hintaa en halua edes ajatella).

Maton pohjaväri on haalea kerma. Matossa on kaksi kaakaonruskeaa länttiä ja mustia viivoja.

Sisko piipahti kylässä. Kyykimme maton päällä värikarttojen kanssa, mihin Vanha herra tokaisi: "Tuo tietää mulle hommia..."

Eikä aikaakaan, kun herra löysi itsensä maalauspuuhista. Kammarin seinään maalattiin mattoneliöiden värinen alue. Alue sain reunoihinsa mustat rannut.

Keskusta odottaa vielä kermanväristä koristetta.


 

Huushollimme kaikki seinät ovat maalarinvalkoiset. Nyt tuli ensimmäinen väriläntti. Hillityn platkuhan tuo on, mutta antaa mielestäni kummasti ryhtiä valkeuden keskelle. Kun vielä keksin sen kermanvärisen pisteen iin päälle, niin saattahan tuota hetken katsella.

Maalaustuunauksen hinnaksi tuli parikymppiä ja aikaa tuhraantui kaikkinensa about kolme tuntia. Kolmeen tuntiin sisältyy Vanhan herran jahkailu ja minun palkanmaksuni:


Paistoin jukurttilättyjä ja trahteerasin ne pöytään omatekemieni hillojen kera (omenahillo, mustikkahillo ja mangohillo). Tein lätyt banaanijukurtista, jonka vieno maku pääsi oikeuksiinsa lättysten jäähdyttyä. Ohjeen sain Rimasalta, jolta muuten löytyy toinen toistaan mielenkiintoisempia ruokaohjeita. 

Illan päälle vatkasin vielä lappapuuroa kulhollisen. Se se vasta huonostisäilyvä elintarvike on - kaksi päivää oli säilyvyysaika. Ja meikäläisen puurokulho on sentään aikasen iso.


Keittiössä yrittää kevät kukkia:


Nyt tämä rupeaa miettimään sitä kermakoristetta. 

Vanha rouva

23 kommenttia:

 1. No,eihän tuo ns.väriläiskä ole riittävä,kun tapeteissa pitää olla kukkia,kaikenlaisia kiemuroita ym!! Ja voi sun kanssas,kun mulla ei ole vieläkään sanakirjaa,mikä on lappapuuro?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettia meille ei tule (sanoo Vanha herra) ja kiemuroita en halua (sanoo Vanha herra), joten platkua ja valjua on tiedossa tästäkin eteenpäin. Lappapuuro on vispipuuroa, darling.

   Poista
  2. No voi darling mistä sä toin vispipuuron teit,kun on keltaista ja mistä ihmeestä se nimi lappapuuro!!

   Poista
  3. Lappapuuro on täkäläinen sana. Kait nää sit lappaa sitä suuhunsa sitä tahtia, että kuuluu vaan "lap, lap, lap". Ainakin Vanhan herran ja Pikkuihmisen tahti on tuommoista. Pikkuihminen sanoo lappapuuroa myös herkkupuuroksi. Parempaa ei kuulemma ole. Tämä lappis on tehty mangopyreestä. Ostan sitä säilykepurkeittain paikallisesta etnisestä kaupasta. Maailman parasta mangopyrettä suoraan josain arabimaasta: sileää, makeaa (ei sisällä lisättyä sokeria) ja hedelmäistä. Olen tehnyt siitä lappiksen lisäksi kakkuja, hilloja, piirakoita ja jugurtin lisäkettä. Menee se ruokalusikalla ihan tökistäkin iliman lisukkeita...

   Poista
  4. Keskisellä Pohjanmaallakin nää myös lappaa vispipuuronsa :) Omituista :D

   Poista
  5. Voi teidän pohjanmaalaisten kanssa - SOON VISPIPUUROO!

   Poista
 2. Hyvin on maalari palkittu. (: Mielenkiinnolla odotan kermakoristetta, mitähän se Vanha Rouva keksiikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea jo on, puutuu vaan tykötarpeet. Pitää lähteä cityyn ;)

   Poista
 3. Lähetäppä se vanha herra meillekin lainaa ;) Kolme vuotta sitten ostin seinämaalin ja vieläkin se on purkissa. Jonkun sortin herraa se näköjään vaatii, että jotakin tapahtuu =) Hyvän näköinen on lopputulos siellä teillä.
  Lappapuuroa meilläkin syödään. Vispilähän sanoo ihan selvästi laplaplap tämmöistä tehdessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetän Vanhan herran teille sillä ehdolla, että saan itekin tulla mukaan ihastelemaan sun katteja, apinoita ja tauluja.

   Poista
  2. Juu tule vaan ;) Vähän ahdastahan se voi olla samassa pienessä huoneessa kolme aikuista nukkumassa, mutta kyllä sopu sijaa antaa =)

   Poista
 4. Ihanan näköistä teillä. Kiva piristys keittiössä. Mitähän mä keksisin ??

  VastaaPoista
 5. Teillä on niin kaunista sekä seesteistä! Seinästä tuli upea, mustat raanut korostaa kauniisti, todella harmoninen fiilis.. Toisin kuin mulla tai meillä - oh, oppisinkohan joskus, että vähemmän on enemmän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seesteistä? Harmonista? Onkos sun silmät nyt varmasti pesty??!

   Poista
 6. Viettelit taas herkuillasi Vanhan Herran maalauspuuhiin, no hyvä niin, mukavaa puuhaa se maalaaminen kai onkin, kaunista jälleen tuli ja ihanat herkut, taidan muuttaa teille!

  VastaaPoista
 7. Ihana keittiö ja saa(mme) nähdä miten sit se kermanvalkoinen koriste kruunaa lopputuloksen.Oot "taikonut"ihanat herkut maalarille =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän miehen ruokaa saada, jotta se jaksaa mun kotkotukseni toteuttaa. Kermanvalkoinen valmistuu, kunhan huomenna ensin käyn cityssä...

   Poista
 8. Hei VanhaRouva unohdin kyssyy,et voisitko laittaa lähikuvan tuosta IHANASTA mäyris naulakosta ilman noita pannulappuja ja saksia ;) Kiitooos!

  VastaaPoista
 9. Mattokauppoja siellä ja täällä. Mä tosin sorruin tavoistani poiketen siihen vähän kruusatumpaan malliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha herra on tommonen halki, poikki ja pinoon -tyyppi myös näissä mattoasioissa. Minä sitten kruusaan, minkä ehdin.

   Poista