17.9.2016

Näin kaiken kaloina

Heräsin aamulla siihen, ettei Vanhaa herraa kuulunut eikä näkynyt aamukahvia keittämään. Kömmin kammarista keittiön ikkunaan ja näin pelkkiä kaloja! Hieraisin silmiäni uudestaan ja yhä vaan kaloja... enemmän ja päällekkäin ja vierekkäin. Siinä ne killuivat kartanolla. Mieskin löytyi verkossa roikkuvien kalojen takaa. Siellä se tuuskasi silakoita irti verkoista.


Ihan eivät aamiaiseksi savusilakat kerinneet, mutta puolilta päivin oli välipala valmis. Aika luksusta, kun suurinpiirtein neljän tunnin päästä verkkojen nostamisesta eteeni nostetaan tuoksuva kalalautanen.


Savukalavälipalan virkistämänä herkesin puuhaamaan pihamaalla. Mummun ryijy pääsi tuulettumaan. Huomasin ällistyksekseni värittäneeni pation pöydän kukka-asetelman samoilla väreillä kuin mummu oli värittänyt ryijynsä. Sukupolvien telepatiaa?


Kiertelin puutarhassa ihailemassa yöpakkasesta säilyneitä kaunottaria. Minua ei lakkaa ällistyttämästä Luojan luoma kauneus ja erikummalliset väri- ja muotoyhdistelmät. Ihminen ei moiseen luomistyöhön ole kykenevä, ei. Mitä sanot näistä muotovalioista?

 


Kaikkein ällistyttävin luomistyö löytyi omenapuuna alta:


Kyllä nyt taas jaksaa.

Vanha rouva

18 kommenttia:

 1. Kyllä on Luoja kaunista saanut aikaan - ja sitä jaksaa aina ihmetellä, etenkin näin syksyllä, kun väriä on yllin kyllin. (: Ja ai että, savusilakat maistuis kyllä.

  VastaaPoista
 2. Mahtavia nuo risulinnut.Syysasetelma kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut on ekat ikinä tekemäni. Kestäneet jo pari vuotta alahuonerakennuksen seinällä.

   Poista
 3. Kyllä upeita kuvia. Luonnossa on tosiaan niin paljon kauneutta! Kyllä Jumala vaan on taiteilijoiden taiteilja! Ihminen ei tosiaankaan pystyisi aikaansaamaan tuota kaikkea kauneutta. Risulintusikin ovat komeita ja sinun Vanha Herra aikamoinen kalamies! Huomaatkos kirjoitan tätä yöllä. kello on hiukan yli kaksi. Olen kipeä,en saa nukutuksi. Kohta menen dänkyyn huhuilemaan,että eikö se Nukku-Matti minua hulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syö sinistä suklaata levyllinen ja juo maitoa päälle. Mulle ainaskin tepsii. Kipuihin ja vähäunisuuteen. Testattu on!

   Poista
 4. Mahtava kalasaalis.Savukalat on TOSI hyviä..nam...upeat risulinnut ja kukka-asetelma on niin syksynvärinen,kaunis.Kauniit on muotovaliotkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla Tuula blogi? Löydän vain Google Plussan. Oonko taas kerran blondi??!

   Poista
  2. Ei miula kuule oo blogia,oon kyllä harkinnut monta kertaa,mutta en oo saanu aikaiseksi aloittaa.Liekö miten monimutkainen "laitos" ;)

   Poista
 5. Unenpöpperöisenä aamukahvin kera klikkasin itseni blogiisi..kyllä pöpperöt varisi silmistäni, ensinnäkin nähdessäni kalasaaliin ja loputkin pöpperöt kun ihastelin luojan luomia!! Tuollainen risulintu voisi lentää meidänkin pihalle!
  Ihanata sunnuntaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan ihastelin risulintuja yhdessä kirjassa. Sitten kaadoin koivun ja aloin tehdä. Siitä ne sitten kuoriutui ;) Noi kaks ei oikeen voi lentää teille, kun Finnairi tai Norwegiani ei anna ottaa tipuja matkustamoon, koska metallinpaljastin sekoaisi käytetyn rautalangan määrästä eikä ne taitais tykätä pimeässä ruumassa olosta, kun ne on tottuneet olemaan kesät talvet ulkoilmassa. Mut hei, kaada se koivu, niin mää lennän tekeen sulle risulinnun!

   Poista
 6. Hieno syysasetelma! Ihanat värit!
  Ja hienot risulinnut!
  Mukavaa sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
 7. Olipa mukava aamu, vaikka jouduitkin kahveet keittämään! Savukala on hyvää, melkein meinasin tulla teille...no aamulla töihin, pah, vaikka kivempaakin tekemistä olisi!

  Tykkään sun linnuista myös ja jos ne valmistuvat syysmuuttoon, käske niiden lentää meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä käske, kun ne mehis sekaisin sun paratiisipuutarhassasi, ovat raukat juotuneet tyytymään vähän karumpaan.

   Poista
 8. Oi kuinka ihania värejä! Mun täytyy selkeästi käydä tervehtimässä risulintua portin pielessä ja samalal myös suakin nyt kun tässä on kotiutunut ja palannut takaisin arkirytmiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä istutin tiput sua varten portinpieleen, että tiedät osoitteen mihin kurvata! Saa tulla milloin vaan (ellen lusi tiedät kyllä missä). JOs ilmoitat etukäteen, teen kakkua!

   Poista
 9. Jestas - oli kyllä melkoinen kalasaalis! Slurps!
  Ja komea on kasvimaailman väriskaala!

  VastaaPoista