15.6.2016

NekkatunausIltapuhde ilta-auringossa ilta-puutarhassa. Kun en keksinyt mitään tähdellisempää tekemistä, menin ja ronasin varastolootasta esille kaikki pikkuriikkiset kermanekat ja kuppiparat.

Ripustin ne roikkumaan humalakaareni orsille. Siellä ovat nyt sekä mummun että anopin lasiset ja porsliiniset nekat. Joukossa on myös oma emalimukini, jonka sain vaarilta kymmenkesäisenä likkalapsena. Joukon jatkona roikkuu myös kuparimuotteja, joille en ole tähän päivään mennessä keksinyt järkevää paikkaa. Nyt keksin  - järkevyydestä en mene takuuseen!
Nyt minä istun humalakaareni alla ja pääni päällä killuu kokelma perintökalleuksia. 
Parempi näin kuin varaston pimennossa.


Kun kerta puutarhatunaamisen makuun pääsin, hain liiterinullakolla maanneen airon esille. Kuljin airovanhuksen kanssa ympäri kartanoa, kunnes Vanha herra hermostui ja haki ruuvikoneen. Teimme airosta feikkikaiteen porraspieleen. Nyt odotamme, että kärhövauva voimistuu ja kietoutuu airon varteen (talvi tappoi ritelikössä kasvaneet villiviinit, yhyy).

Kasvun ihmettä odotellessa toivotan sinulle oikein kaunista päivänjatkoa!

Vanha rouva12 kommenttia:

 1. No jopas keksit hilpeän tavan panna kalleudet näytille ja airoo mie etin silmä kovana ja löysin sen kukkapurkkien yläpuolelta.On muute kiva väri tuo kanerva,sillä tulis kommeen näkönen taloki,nykyjään ko maalaavat sellasella likasen värisellä sini/harmaalla,mie en ollekaan tykkää,nut jokanen näkkee omal tavallaan,värit ja muut tekeleet.
  Siulki hyvvää päivän jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanervanväri tuli siitä meille, kun talo on aina ollut oljenkeltainen. Kanerva on sen vastaväri - sanoi maalikauppias - ja niin minä jäin koukkuun.

   Poista
 2. No jopa keksit, siinähän nuo kupit ja nekat on just niiko pitääkin.
  Toi airo on sitten mainio.
  laitan siulle niitä sipuleita, kunhan ovat hiukan vielä vetäneet lehdistä voimaa itseensä.
  Mukavaa loppuviikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI, minä olen aivan unohtanut näyttää sahat! Sinä teit taannoin sahasta koristeen ja sen innottamana minä tein jotain muuta - ootas vähän!

   Poista
 3. Voi,voi,perintökupit nyt tuuleen heilumaan! Aatteles jos ne menee rikki! Nehän ois voinut laittaa vaikka sen mun lipaston päälle. Kyllä mä nuokin olisin huolinut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ne menee rikki, niin mulla on tarpeita, mistä tehdä mosaiikkia - kunhan sä ensin opetat!

   Poista
 4. Upea kokonaisuus, mulla on aina tunteet tavaroissa kiinni, jotenka raaskisinko toteuttaa ideaasi.. Airo on vallan mainio!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raaski raaski! Nyt mää katselen mun nekkojani joka päivä, ennen vain kaksi kertaa vuodessa, kun siivosin varaston.

   Poista
 5. Taas väärinluettua, nekkatuunausta odottelin :)
  Mutta onhan tuokin tuunausta, säleikkö tuunattu nekoilla.
  Mä en varmaan raaskisi - tosin mulla ei olekaan kuin kaksi hienoa perintönekkaa... Ne muut joutais vaikka ulkoilemaan.
  Kas kun sua ei istutettu veneeseen airos kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se huoli mua soutamaan, kun mää kuulemma kiemurtelen. Juups, tunaustapa hyvinkin - noihin nekkoihin ei mahdu kuin liraus kermaa, joten joutavat roikkua tuossa. Mun kahvimukiin tarvitaan about 2 desiä maitua!

   Poista
 6. Nythän siinä onkin nätisti nekat ihailtavissa, eikä kaapissa pölyttymässä, niin kuin tavallisesti ihmisillä.

  VastaaPoista