17.12.2015

Mandariineista markiiseihin

Luonto on koristellut kartanoamme oikein urakalla. Lumi on kuorruttanut ruusunmarjat ja pihapenkit puuterillaan. Tienvieruskuusi taipui lumen painosta niin alas, että kuormurit pöllyyttivät osan havuista tienpeitoksi. Otimme sahan avuksi ja leikkasimme roikko-oksat pois.

Mitä tehdä kuusenoksista - muuta kuin havukransseja hautausmaalle? Otin leikkurit, narua ja kunnon työhanskat. Niin minä sitten veivasin pationkaiteeseen havuköynnöksen. Kiinnitin siihen 80 valotuikkua säihkymään.

Vanha herra vähän toppuutteli hommaani, mutta kun näki lopputuloksen, alkoi kehua - ihan kuin olisi itse asiaa pitkäänkin miettinyt ja ihan itse koko homman hoitanut ;)


Ohikulkiessani olen tökkinyt ruskeaan konttiin havuja - kuusta, katajaa ja mäntyä. Suuri kontti löytyi pilkkahintaan kirpparilta. Nyt tuo käsin puusta veistetty ja päreistä punottu aarre koristaa ovenpieltä. 

Kun ulkohommat oli klaarattu, siirryin sisähommiin. Nostin pöydänpäähän mandariinikorit. Tiedäthän nuo söpöiset Liiterin puukopat, joissa myydään parin kilon mandariinisatseja. Maalasin korit mennäviikolla valkeiksi. Maalin alle töpöttelin myös puuvillapitsiä. Nyt on pöydän päässä kaksi koria päällekkäin joulukukkien kotina ja yksi mandariinien ottipaikkana. Edesmenneiden verhojen harsoa vähän sinne ja tänne, niin jo on romanttista.


Nostin peräkammarin pöydälle uuden valotaloni. Kävin värkkäämässä sen paikallisessa kädentaitotalossa. Voi että oli mukavaa, kun oli ammattilainen neuvomassa. Tein yhden korkean talon kahden lilliputtitalon sijasta. Korkeutta valotalollani on melkein metrin verran.

Panin jälleen yhden vanhan kirjan silpuksi. Tein hyrriä, jotka ripustin pönttöuunin kupeeseen. Kirja, josta hyrränauhan tein, oli venäläisiä aatelisia miniatyyrimaalauksina esittelevä vanha taidekirja. Tekstiosasta kirjaa taittelin nuo hyrrät, mutta kirjan kuvaosasta tuli jotain ihan muuta. 

Leikkasin aatelisneitoja ja -urhoja irti kirjasta ja liimasen kunkin omaan leivosmuottiinsa (jotka nekin ovat aitoa retrokamaa muinaisesta maasta nimeltä CCCP). Reunoille ripottelin kimalletta ja silkkinauhan ripustuskohtaan timantteja ja kuusenkoristenauhaa.

 

 

Salaneuvokset, markiisit, kreivittäret ja upseerit kohtaavat salaa toisensa jouluaattona, kun ripustan heidät joulukuuseen. Siinähän säätävät valotalon hämyssä ja amaryllisten katveessa.

Vanha rouva

8 kommenttia:

 1. Itsetehdyt koristeet ovat ihania! Blogimaailma on mahtava, kun täältä löytää vaikka mitä väkerryksiä :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun sulla on siellä tehtynä vaikka mitä valmista! Sä olet niin aikaanssava. Minua niin ihastuttaa nuo mandariinikorit. Ovat tosi viehättäviä. Valotalokin on kaunis. Juu,mä tiedän kuinka tuommonen tehdään. Se lopuksi dipataan paperisilppuun. Kaunis. Kyllä nyt aateliset ovat päässeet suureen arvoon sinun joulupuuhun ripustettavaksi. Meillä Veijo on laittanut valoja ulos niin,niin paljon,taloa kiertää yltympäri valoköynnös. Kuusissa on valoköynnöksiä ,huvimajassa ja siinä huvimajan portissakin ja bähän siellä ja täällä. Mä ihmettelin itsekseni,että aikooko hän amerikkalaista jouluvalaistusta!

  VastaaPoista
 3. Jopas jotakin, touhua on siellä monenlaista, nättiä ja kaunista :)
  Mullakin on yks liiterin loota, hmmm...
  Ja kyllä onkin näyttävän kokoinen tuo paperivalotalo - kiva kun pääsit sinne kurssille.
  Kontti oli kyllä todellinen löytö, ja sai vielä arvoisensa koristuksen paraatipaikalla.
  Kaikkea kivaa, kyllä.
  Ja voi sentään sun jouluyllätystä... Kiitos kaunis.

  VastaaPoista
 4. Voi turkanen sun kanssas, taas ihania juttuja hyrriä ja koristeita.
  Juu noi miehet, meillä kans välillä mies omii miun ideat ja esittelee niitä, tyyliin eikös olekkin hieno, no suodaan me heille se ilo, vai kuinka.
  Tollanen havuköynnös on muuten upea.

  VastaaPoista
 5. Ompa täällä taas tehty kaikkea ihanaa. Upeita joulukuusenkoristeita. Sinulla näitä ihania ideoita piisaa, hyvä että jaat niitä muillekin ♥

  VastaaPoista
 6. Aateliset kuusenkoristeet! Niin kauniit ja kekseliäät!

  VastaaPoista
 7. Niin kaunista teillä..mahtavia askarteluja sekä tuunailuja. Minäkin olen ihan "koukussa" lidlin mandariinilaatikoihin =)
  Valotalo on upea - passais meillekin =D

  VastaaPoista
 8. Oi miten kaunista olet askarrellut.. teillä näyttää olevan siellä niin kauniin lumista.
  Ihanaa joulua sinulle♥

  VastaaPoista