13.10.2015

Hoksautuksia

Tuunasin kulahtaneet risutähdet jäkälöityneillä männynoksilla. Kiinnitin oksat spiraalilangalla. Nyt tähdet lentelevät alahuonerakennuksen ikkunassa. Mutta ne eivät suinkaan ole yksin!

Tähtien alapuolella on sammalmättäitä ja kuusennäreitä. Ties mitä vielä sammalpedille tupsahtaa, kunhan aika ennättää... Koko metsämaisemaa vahtii risulintupariskunta. Myrskytuuli riepotteli kasvimaan vahteina päivystäneet linnut pörhölleen. Onneksi Vanha herra kekkasi ehdottaa, että nostetaan linnut räystään alle. Sinne tuuli ei niin helposti pääse niitä pöllyyttämään.


Risulinnut lennähtivät ikkunalle ja niiden tilalle kasvimaan laitaan rustasimme vähän painavampaa tavaraa. Se ei ihan heti lennä puhureiden matkaan:

 Olin kompastua merenrannassa ruostuneisiin rautasiipiin. Mitä lie karhin teriä, jotka joku neropatti on upottanut mereen pois silmistään. Kannoin siivet kartanolle ja pyysin Vanhaa herraa tekemään niistä jotain kaunista. Hetken kuluttua pihasta kuului sirinää ja kolinaa. Sitten minulle kiikutettiin ruostetähti. Herrani sen ihan itse hoksasi hitsata.

Kovin on hoksaavaisella päällä tämän kartanon isäntä, ei voi muuta sanoa. Minä vikisen tyytyväisenä vieressä.

Vanha rouva


11 kommenttia:

 1. Oi, miten hoksaavaista!!

  VastaaPoista
 2. Minäkin vikisisin tyytyväisenä noin upeasta tähdestä..kyllä ruoste vaan on niin kaunista<3
  oivallisia nuo risutyöt!!

  VastaaPoista
 3. Lisää ihanuksia, miunkin pitää keritä tästä messää essimään tuollasia oksia, ja toi tähti IIKKKK!!!!!!! miten ihana ja että mies teki ilman mäkätyksiä, siulla alkaa oppimaan :))
  lapio on valmis ja eteisen lipaston päällä esittelen sen ihan lähipäivinä, ja mäkätys jatkuu... näyttäsköhän tuon sun tähden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano ny hyvä ihminen sille mäkättäjälle, että meillä annetaan lähiopetusta aiheesta "Miten tehdä vaimo onnelliseksi" ;) Juu, Vanha herra täällä päässä kovasti naureskeli sille sisätraktorille.

   Poista
 4. Aivan ihania ovat , kaikki tyynni! Lisäksi annan papukaijamerkin tuolle komealle ruostetähdelle:)

  VastaaPoista
 5. Mä aivan läkähdyn kun tänne tulin - sä teet ja postaat näitä ihanuuksia nopeammin kuin mä ehdin lukea...
  Unohdin näyttää mun rispaantuneen lintuni vuodelta kivi ja käpy silloin toissa viikolla. Olisit naurahtanut, vaan kuosissa sekin on (jotenkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä minä teen nuita ulkohärpäkkeitä monta yhteen putkeen. Sitten kuvailen ja kirjoittelen, kun on aikaa. Juu se lintu ja moni muu juttu jäi katsomatta, kun tuli niin pimeä ja ilta ja kakku piti pöydässä. Mut älä huoli, mä tulen uudestaan: Intsun kanssa jo sovittiin, että ens kesänä Jaakon päivän aikaan tullaan Keski-Pohjanmaalle markkinoille ja sulle ;)

   Poista
 6. Juupa juu,mitä sanoisin,ikkunoissa olevat tähdet ovat minustakin hienoja ja näreet laatikoissaan. Sydänlaatikkokin on ihana. Risulintuja minun pitäis opetella tekemään. Ne ruosteiset härpäkkeet....hmn.... sule ne sopii. En nauranut!

  VastaaPoista
 7. Voi mitä kauniita juttuja sinulla on täällä. Nuo pitäisi nähdä ihan paikanpäällä.

  VastaaPoista
 8. Kun osaa katsoa oikein, löytää ympäriltään paljon kaunista.

  VastaaPoista