15.7.2015

Puutarha-aseita

 

Tämmöinen tapaus on asettunut taloksi. Se pomppii pitkin kukkamaita ja kasvimaita, nurmikoilla ja tantereilla. Puputtaa poskeensa apilat ja kuunliljat, tillit ja kukannuput. Päätin käyttää kemiallista asetta söpöläisen häätämiseksi. Tyhjensin maustehyllyn kaikki yli vuoden vanhat putelit kulhoon ja sekoitin kammotan hajuiseksi sotkotukseksi. Sirottelin kaneli-neilikka-pomeranssinkuori-maustepippuri-inkivääri-chili-minttu-kurkumaa pupusen kulkureiteille ja kasvimaan kriittisiin paikkoihin.


Jäniskarkotetta kaupasta hakiessani kauppias naureskeli aseelleni ja kehotti aitaamaan istutukset. Ja minun rekkooliini ei kyllä  mitään verkkoja viritellä, ei! Kyllä minä pupusen häädän, vaikka sitten juoksemalla... Ei minun kasvimaallani kyllä toisaalta ole mitään varjeltavaa, jos ihan totta puhun. Kylmä ja vilu ovat tehneet tehtävänsä: salaatti ei kasva, mangoldi ei veny, tilli ja persilja ovat ihan minejä, porkkana kituu, kehäkukista ei ole tietoakaan ja herne sinnittelee.

Niin sitten Vanha herra päätti ottaa oman salaisen puutarha-aseensa käyttöön:

 

Tarvitaan kala (tässä tapauksessa kossi) ja lapio. Kalan perkeet haudataan kukkamaahan tarpeeksi syvälle, ettei himokas siili kaiva maatuvaa herkkua ylös. Annetaan olla ja ihastellaan ruusupuskien pulskistumista. Toimii! Edes jotain ilahdutusta ankean puutarhakesän piristykseksi.

Vanha rouva

8 kommenttia:

 1. Jahas,kyllä siellä on monet konstit pupuparkojen karkotukseen:D

  VastaaPoista
 2. Mite se olikaan että kala kaiken kasvattaa, nytpä tiiän minne ne isännän sintit laitetaan :) Pupujen karkotus on aika työlästä, mie suosittelen suolapaukkuja.

  VastaaPoista
 3. Kesähän on vasta alullaan ja loppukesä se vasta pitkä onkin ;) - ts. kasvukautta riittää (ja meiksin loma alkaa vasta loppukuusta :) )
  Maahan haudatut kalanperkeetkö loitontaa puput nuppuja syömästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalanperkeiden pupukarkotusvaikutuksesta en tiedä, mutta ainakin kukat ja puskat tykkäävät!

   Poista
 4. Olisiko Vanhalla herralla tussaria, jolla saisitte ainekset hyvään jänispataan?

  Haudatuista kalanperkeistä lähtevä haju saattaa karkottaa myös myyriä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No myyrät tästä souvista vielä puuttuvatkin ;)

   Poista
 5. Niksi- Pirkasta luin aikoinaan että sukkahousista kannattaa tehdä pieniä nyyttejä, joihin laittelee hiusharjaan irronneet hiukset. Sitten vaan solmitaan nyytit puskiin ja kasvimaan reunoille keppeihin. Puput kuulemma säikähtävät ihmisen hajua?! Noh, mies ehdotti, että kolmen pitkätukkaisen naisen taloudessa lattiakaivon voisi seukkiskerralla tyhjentää sukkahousupussibisnekseen ja tytöt pistää torille myymään pupukarkotteita. Nauroimme vedet silmissä!

  VastaaPoista
 6. Joopa joo, täällä kävinkin jo kurkkimassa aiemmin, tussari se pupusen touhut pysäyttää ja pataan sitten, mausteet onkin jo pupu varmaan sisäisesti nauttinut! Toisalta, olisinpa kärpäsenä katselemassa kun kirmailet pitkin kasvimaata pupusen perässä, kyllä arvaan kumpi voittaisi, sinä tietenkin! Mulla oli tänään senssit perunamaalla pukin kanssa :D kaurispukin, komea poika!

  Kalalla, vallankin lahnalla (yök) on kompostiin ja kukkamaahan voimistava vaikutus, ja varmaan kaikilla muillakin perkeillä (lahnaa ei kannata edes perata!).

  VastaaPoista