20.6.2015

Pömpeleitä ja lämpäreitä


Jokaisessa puutarhassa pitää olla vesiaihe - ainakin jos on puutarhalehtiä uskominen. Tosin naapureissa on tänä kesänä niitä vähemmän onnistuneita vesiaihelmia luotu mullalla umpeen ja hakattu rautakangella tuusannuuskaksi. Niinpä minä päätin aloittaa varovasti oman vesiaihioni tekemisen.

Löysin sekatavarakaupasta betonisen jättilautasen. Mikälie kukkaruukun alunen. Siinä on sen verran reunaa, että puoli kastelukannullista vettä pysyy siinä nätisti. Hintaa lautaselle kertyi vajaa kuusi euroa. Ostin lämpäreitä kaksin kappalein, kun ajattelin, että aika tavaran kaupittee.

Omistin ennestään virkaheiton halpakauppasinkkipömpelin, joka on toiminut kesäkukkapömpelinä pari vuotta. Vanha herra on plöräyttänyt pömpelin täyteen laastinloppuja ja kiviä, jotta se pysyy tukevasti pystyssä. Raahasin hampaat irvessä tuhottoman painavan pömpelin kukkamaahan ja asettelin sen oikein vatupassin kanssa suoraan. Sitten mallasin betonilämpäreen paikoilleen. Ja niin oli vesiaiheeni valmis!


Sitten sain jymyajatuksen. Mitä jos tekisin toisesta pömpelistä ja toisesta lämpäreestä pöydän paukkupuutarhaani?! Tuumasta toimeen. Käänsin lämpäreen nurinniskoin, jotta syvennys on alaspäin ja sileä pohjapuoli ylöspäin.
A vot! - nyt on kahvimukille ja kirjalle paikka humalakaaren alla:


Olin jotenkin saanut päähäni, että taivaan lintuset ottaisivat vesilämpäreeni omakseen ja alkaisivat sirkuttaen ja lirkuttaen kylpeä siinä. Kattia kanssa. Tänä aamuna, sen seitsemän sortin kukkaisunien jälkeen löysin lämpäreestä tämän:


En alkanut suudella sammakkoa, sillä en tarvitse ylimääräistä prinssiä. Yksi riittäköön. Sammakko suuttui ja loikki kukkapuskiin. Minä istahdin sen seuraksi ja vietin juhannuspäivän nautiskellen:


Juhannusiltaterveisin
Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Voi tätä ilon määrää, siis sulhasehdokkaita ei kaivata vaikka ne tykö tulisivat kurnuttamaan! Komea, sileähipiäinenkin vielä!

  Ihanat lämpäreet ja pömpelit olet taas tehnyt ja keksinyt, upeita juttuja molemmat! Varmaan tirppasetkin aikanaan kylpemään tulevat, johan paikan Saku testasi! Vesiaihetta tännekin on suunniteltu. Ihana lepopaikka Sinulla!

  Mukavaa Jussiniltaa Sinullekin ja Vanhalle Herralle!!

  VastaaPoista
 2. Jopa teitikin komian vesiaiheen, tuosta tykkää varmasti prinssisamaakonl isäksi pihan linnut,saavat hyvän kylpypaikan. Ja toinen toimii pöytänä. Oliko teillä juhannuksena noin mukava ilma jotta voi ulkona olla, meillä se vaansatoija satoi.

  VastaaPoista
 3. Eka kuvista ei tajuakkaan kuinka iso tämä lautanen on. Hyvä pöytä siitä tulikin, ei heti tuulet kaada kumoon. Vesiahe olisikin ihana pihalla ja sinun omasi pääsi heti käyttöönkin. Täytyyhän sammakonkin saada uida ja vielä mahtuu lintujakin samaan altaaseen =)

  VastaaPoista
 4. Juu, prinssipyydys pitää olla! Vaan mulla ei ole enää - halkesi mokoma (jo vuosia sitten), eikä uutta ole tullut tilalle.
  Mukavasti on jo sielläkin kasvit kohonneet penkeissään!

  VastaaPoista
 5. Taas sinulla on puutarhassasi vaikka mitä hienoa! Sulla on niin tuota idearikkautta. Se on niin väärin,kun toisen pää on tyhjyyttä täynnä:)

  VastaaPoista