31.5.2015

Taisto pisti liikettä kinttuihin

Adoptoin Taiston kaksitoista vuotta sitten purettavan toimistorakennuksen ikkunalaudalta, missä se oli vahtinut tyhjää rakennusta ypöyksin ties kuinka kauan.

Taisto pääsi työhuoneeseeni kaapin päälle vahtipossuksi. Korkealta paikaltaan se vahti seitsemän vuotta, että luokseni pyrkivät vierailijat osasivat käyttäytyä sääkeristi.

Nyt kävin pitkästä aikaa entisellä työpaikallani. Työtoverini oli pitänyt hyvää huolta Taistosta, mutta Taisto ilmoitti haluavansa mukaani.

Niin Taisto muutti meille. Nyt sillä on uusi vahtipaikka. Se pitää pation kulmalta silmällä sisääntuloa - että kartanollemme pyrkivät vierailijat osaavat käyttäytyä sääkeristi.

Taistolla on hommaa piisannut, sillä vierailijoiden ohella sen uusiin vahtipossutehtäviin kuuluu pitää talonväki tehtäviensä tasalla. Yritämme totella Taistoa sen minkä kintuistamme ennätämme.

Vanha herra möyhensi pottupellon ja minä käänsin kasvimaan. Lauantaiaamuna (kun jostain kumman syystä ei satanut) istutimme 25 kiloa pottua. Sen päälle minä kylvin siemeniä, herneitä ja papuja kasvimaan täyteen.

Taisto röhki tyytyväisenä, mutta piiskasi meitä aina vaan suurempia urotekoja kohti...

Niin me maalasimme talon kivijalan, kanttasimme nurmikon, ruohimme marjapensaiden aluset ja suoristimme kieron kukkamaanreunan. Siinä mukana meni myös aitapensaiden jakaminen ja uudelleenistuttaminen.

Ja mitä tuumasi Taisto? Taisto tuumasi, että ruokaa pitäisi saada...


Otin esikäsiteltyjä korvasieniä, suppilovahveroita, kehnäsieniä ja herkkutatteja pakkasesta sulamaan. Kuullotin sipulia voissa. Lisäsin pataan sulaneet sienet. Sekoittelin hetken aikaa ja sitten harautin mukaan lihalientä. Annoin muhia. Maustoin suolalla, roseepippurilla ja lipstikalla. Lopuksi kaadoin  mukaan aimo lorauksen kermaa ja jätin hellan reunalle ässehtymään. Orjatyön päättyessä otin ja lämmäytin sopan. Tarjoilin sen kyytipoikana lämpimiä ruissämpylöitä. Jälkiruoaksi tarjosin mustikkapiirakkaa kera vaniljakastikkeen ja pakastimen marjakimaran.


Taiston usuttamana saimme monta hommaa tehtyä. Kaiken kukkuraksi sain myös tyhjennettyä pakastinta, sillä nyt on uuden satokauden alku käsillä!

Vanha rouva

9 kommenttia:

 1. Ihana Taisto ja kerrassaan komia puutarha. Herkkujakin olet tehnyt.. pieni lusikallinen oli ihan pakko ottaa tuosta mustikkapiirakasta, namskis:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä on Taisto hyvä vahti ja kaveri. <3 Ahkerana olet ollut ja ai että mitkä herkut. <3

  VastaaPoista
 3. Taistolla on oikea meininki, pitää talonväen ruodussa, että tulee hommat tehtyä ajallaan ja järjestyksessä! Ahkeria olette olleet ja herkut palkaksi ovat paikallaan! Ihanuuksia ovat taas herkkusi! Mukavaa alkavaa viikkoa! Routa on teiltäkin jo sulanut että pottumaan kääntöön pääsitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Routa on sulanut, juu. Mutta muuten on kalseaa ja sateista. Villahousut eivät vielä jouda vintille. Piti kuitenkin kiirehtiä pottujen kanssa, sillä 10.6., kun ne anopinkalenterin mukaan pitäisi panna maahan, olemme narraamassa lohikaloja ;)

   Poista
 4. Voi Taisto - pelastettu possu :) Aikamoinen on kun on saanut isäntäväen noin touhukkaaksi.
  Komeaa näkymää. Ja soppa ei voi olla muuta kuin maukasta ;)

  VastaaPoista
 5. Jopa onkin mahtava kaveri tuo Taisto, ja miten komia kasvimaa siulla on, nuin paljon pottujakin miulla vaan viis tuolla kaivonrenkaassa.
  Ai ai tuota mustikkapiirasta, nam.

  VastaaPoista
 6. Minäkin tarvitsisin tommosen taiston,kun näyttää ettei meidän puutarhassa mitään saada aikaiseksi! Ja taas mä opin uuden sanan:sääkeristi:)

  VastaaPoista
 7. Taisto taitaa olla melkoinen orjapiiskuri :-)

  VastaaPoista
 8. Kyllä jokaisella pitäisi olla tuommoinen Taisto kuria pitämässä, ettei työt jäis tekemättä =)

  VastaaPoista