22.2.2015

Pussillinen peltireikiä

Kas, lempikukkani orvokit ovat puhjenneet kukkaan! Pari perhostakin on huomannut tämän keskitalven ihmeen.

Surrasin kukkien ympärillä - kuin perhonen ikään - kunnes Vanha herra tyyräsi tylysti:

Nosta ny helkutissa noi raakut pois tualta permannolta, eihän täällä voi ihminen elää, kun koko ajan on jotain hilavitkuttimia ties missä!

Miten voi miesihminen olla noin lyhytpinnainen? Miksei se osaa kiertää, jos kerta huomaa, että keittiön lattialle on kasvanut orvokkeja. Keittäisi kahvinsa vaikka autotallissa...

Kuuliainen vaimo kun olen, tein työtä käskettyä ja poimin orvokkini talteen. Kukat pääsivät maljakkoon talon parhaalle paikalle:
  

No jo kohta kuului kammarin puolelta traaginen huokaus: Ei halvatun halvattu, täälläkin on jotain kikkareita pitkin lattioita. Miten mää muka täällä imuroin? Niin minä sitten poimin ruskean ja keltaisen kukertavat kikkareeni ylös ja laiton vissiin talteen pääsiäistä odottamaan:

 

Pikkusisko toi taannoisella visiitillään minulle pussillisen peltisiä reikiä. Ihan oikein luit, reikiä se toi minulle. Maalipurkkien kansiin tehdään valmiiksi reikä sitä muovista tulppaa varten, tiedäthän. No, reiän teosta jää peltinen lämikkä. Sisko oli kerännyt niitä reikiä pussillisen ja ajatellut, että kyllä minä niille jotain tekoa keksin. Muutama viikko piti haudutella peltireikäajatuksia, mutta sitten hoksasin:


Sivelin lämikkään lakkaa ja painoin serviettikukan tai -perhosen päälle. Kuivattelin. Liimasin lämikän ympärille pitsisiä terälehtiä ja ripustuslenkin. Sitten toinen lämikkä päälle. Kukkasia voi siis ihailla kummaltakin puolelta, koska kummallakin puolella on kukkanen tai perhonen. Osaan lämiköistä käytin tee-aiheista serviettiä ja pitsin sijasta ruskeaa koristenauhaa.

Että tämmöisiä reikiä tällä kertaa.

Vanha rouva

  

2 kommenttia:

  1. Miehet ovat kyllä niin ihania ja uskomattomia, kuinka voi niin monta selvää asiaa olla miehelle epäselvää...niin ja lyhytpinnainen, hyvin sanoit, varmaan sukupuoleen sidonnainen ominaisuus. Meilläkin kuului tänään huokaus syvään ja hartaasti, pääsin juuri sanomasta tyttärelle että kun nyt ei vain isi tulisi ja tulihan se ja minä multapussin kanssa hääräilin tiskialtaasssa. Mies älysi olla hiljaa ja siirtyi takavasemmalle. Kaunista olet tehnyt jälleen, nauratti vain kun reikiä olit saanut pussillisen :D

    VastaaPoista
  2. Kuinka,kysyn vaan kuinka sinun päähäsi just kaikkein ihanimmat ideat tulee!! Arvaa vaan miten meillä yrityksessä tulee paljon maalipurkkeja,jotka tyhjentyy alta aikayksikön ja ovat ongelmajätettä. Kuuna päivänä ei ole ajatuksiini tullut tehdä mitään noin kaunista!

    VastaaPoista