2.5.2014

Ja minähän en jumppaa!

Pari kuukautta sitten olin pilkillä. Kotirantaan kävellessäni hoksasin rantakaislikossa jotain suurta ja vihreää. Tutkin suurta ja vihreää lähemmin ja kohtasin pahimman painajaiseni - jumppapallon.

Painelin palloa aikani ja kaappasin sen sitten syliini. Siinä minä sitten taivalsin pilkkihaalareissani miehenkorkuisen kaislikon seassa kohti kotia.

Säilöin pallon puutarhavarastoon. Tunnustan heti ja rehellisesti, etten kertaakaan ajatellut käyttäväni palloa jumppaamiseen, vaan mielen pohjalla kaihersi jokin epämääräinen Musta tuntuu, että jumppapallosta saa tehtyä jotain kivaa... -ajatuksenpoikanen. Poikanen muhi ja myllersi, kunnes yhtenä kauniina päivänä siitä tuli aikuinen ajatus: Jumppapallosta tulee jättiläispajupallo!


Palasin rantaruovikkoon katkomaan pajuja. Niitä tarvittiin kaksi isoa sylillistä. Jumppapallo sai päällensä kanaverkkohaarniskan. Sitten aloin pujotella pitkiä pajunvitsaksia verkon silmukoista sisään ja ulos. Monta kerrosta pajupunosta tarvittiin, jotta vihreä pallonpinta ei enää pilkistänyt punoksen lomasta läpi. Pajunpallolle tuli läpimittaa yli metri ja painoakin sille karttui ihan kohtalaisesti!

Kiikutin pajupallon rauniopuutarhaani alppiruusun suojaksi. Mereltä kun ottaa ja puhaltaa tuuli, on ruusuparalla tekemistä. Vaan nytpä se on suojassa.

Nyt tarvitsisin toisen, hieman pienemmän jumppapallon, jotta punoisin toisen, hieman pienemmän pajupallon.

Vanha rouva

11 kommenttia:

 1. Oletpa kekseliäs, ihana pallo kerrassaan puutarhan koristuksena.

  VastaaPoista
 2. Olipas mahtava idea... upean pajupallon sait aikaiseksi:)

  VastaaPoista
 3. No nii, nyt meni päivä kadehtimiseen, ei mulla oo jumppapalloa, eikä pajupalloakaan.
  Toi on aivan huippu ihana koristus, ja mainio idea.
  Oikein mukavaa päivää siulle,mie lähen pyörittelemään kaivonrenkaita:)))

  VastaaPoista
 4. Voi mahoton siun kans. oot oikein keksijä Pelleriina Peloton, vai mikä se ol. Mahtava idea kuitenkin ja näyttävä puutarhan koriste:))

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea tuossa tarkoituksessa minunkin jumppapallo tulisi paremmin esiin kuin komeron nurkassa

  VastaaPoista
 6. Kiva pallo,mutta etkö sä olisi tarvinnut jumppapallona? Ihmettelee täällä pullamössön näköinen sohvaperuna:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö sää tiedä, ettei jumppaaminen sovi naisellisille muodoille?!

   Poista
 7. Mitenkähän Vanha Rouva sai sen kanaverkon pallon päälle laitettua ? en ole vielä kokeillut mietinyt vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanaverkko oli semmoista pienisilmäistä ja n. 60 cm leveää. Leikkasin verkosta pallon ympärysmittaisen pätkän. Pätkän päät kursin kasaan metallilangalla. Sitten rutistelin verkkoympyrän pallon päälle siten, että laidat myötäilivät pallon muotoa. Aukkopaikkoihin leikkelin verkosta sopivat palat, jotka harsin kiinni ryttäämääni verkkoympyrään kiinni. Ryttykohdat kyllä peittyvät armeliaasti pajujen alle.

   Sitten aloin pujotella pitkiä, suoria pajunoksia kanaverkon silmiin. Pikkuhiljaa pallo ja sen päällä oleva verkko alkoivat peittyä pajuilla. Loppujen lopuksi pujottelin pajunoksia toistensa lomaan, sillä verkko jäi pikkuhiljaa pajujen alle piiloon. Lopuksi sidoin rautalangalla päällimmäisiä pajuja sieltä täältä yhteen, etteiivät ne kuivuessaan pongahtele irti sidoksistaan.

   Jumppapallo on mainio pujottelualusta, sillä se antaa napakasti periksi alkuvaiheessa. Tiedän, että taitavat pajunpunojat tekevät onttoja pajupalloja ihan ilman tämmöisiä kommervenkkejä, mutta kun minulla nyt kerta oli se jumppapallo, niin tulipahan hyötykäyttöön sen sijaan, että pyörisi tyhjänpanttina nurkissa. Sillä minhän en jumppaa ;)

   Poista
  2. Kiitos kovasti vastauksesta ei sitten auta muu kuin tuumasta toimeen

   Poista
 8. Merelle tuijottelija7.5.2014 22.51

  On se niin hyvä tietää, että jotkut asiat on ja pysyy!

  VastaaPoista