Rouskupiirakan pohjana käytin lehtitaikinaa.
Pohjan päälle levitin sienitäytteen: 8 dl suolarouskuja liotettuna ja pilpottuna, 3 sipulia pilpottuna ja 4 porkkanaa karkeana raasteena. Koko komeuden päälle kaadoin sotkotuksen, jossa oli 200 g valkosipulituorejuustoa, mustapippuria, oman maan yrttejä ja 2 munaa.
Paistoin piirakkaa parissasadassa asteessa puolisen tuntia. Ennen tarjolle viemistä ripottelin piirakan päälle persiljaa. Hyvältä maistui lämmin rouskupiirakka smetanan, hunajan ja suolakurkkujen kera. Melkein kuin Ninan ja Mishan pöydässä ex-Leningradissa ammoisina aikoina.
Vanha rouva
Herkkua olet laittanut tarjolle, nam:)
VastaaPoistaIhanaa tuo keltainen väri piirakassa. Tykkään syödä sienipiirakkaa. En ole tosin kokeillut porkkanan kanssa.
VastaaPoistaJännä ajatus yhdistellä ruusuja havujen kanssa. Mukavan mielenkiintoista.
Johan minäkin taas palan maistelin sinun rouskupiirakkaa,huomasitkos. Hyvää. paitsi mä en ottanut hunajaa,en yhtään tykkää hunajasta. Joo Venäjällä aina on suolakurkkua ja hapankaalia ja sitä punajuurikeittoa:)
VastaaPoistaNamskis! Ootpas ahkeroinut hirween monta päivitystä ja mulla lyö taas tyhjää!! Nyt on viikonloppu rentouduttu hyvässä seurassa, niin joskos tässä kohta taas ennättäis jotain päivittelemään!
VastaaPoistaHyvältä näyttää, vaikken sieniä suuhuni pistäkään.
VastaaPoistaOmpas herkullisen näköistä, tuota ohjetta voisi kokeillakin♥ Tuo viskikakku saattais maistua meidänkin isännälle ja miksei emännällekin:D
VastaaPoista