11.10.2013

Humalainen hirviökranssi

Lahjaksi saaduista heinäseipäistä kaikki alkoi. Seipäät seisovat pihassa erottamassa autopihaa puutarhasta. Ne suovat suojaa ohikulkijoiden katseilta ja ovat sitä paitsi hauskan näköisiä. Hämäläisen lapsuuden takaumana istutin seipäiden juureen humalantaimia ja niin seipäistä tuli salkoja. Oheisessa kuvassa humalasalot ovat vielä suhteellisen kapoisia, mutta loppukesästä niihin kasvoi niin paksusti käpyjä, ettei salkoja melkein erottanut toisistaan. Kauniita olivat.

Ennen vanhaan mummu käytti kävyt kotikaljan tekoon. Minä en kaljaa ruvennut panemaan, vaan hyödynsin humalani syksyn tullen muulla tavalla:


Riivin salot paljaiksi humalista. Humalalonkerot riivin paljaiksi lehdistä. Sitten kieputtelin ja vääntelin kaksi isoa kranssia. Kranssit suhuttelin valkoisella maalilla huurteisiksi. Kuivuneet humalakranssit koristelin helminauhalla.

Yksi kranssi pääsi Naapurin rouvalle kylään. Toinen kiipesi sängynpäätyymme Vanhan herran kiusaksi. Hänhän tunnetusti pelkää sitä, että taivas tippuu yön aikana niskaan tai ainakin sängynpääty lasahtaa juuri hänen päälleen. Se heräsi yksi yö ja oli kauhuissaan tiiraillut pääni päälle ilman kakkuloitaan: Mikä kauhea hirviö uhkaa mun emäntääni?

Vanha rouva
  

3 kommenttia:

  1. Kaunis tuo kranssi on. Nuo humalan käpykukat ovat hienoja. Älä nyt hyvä ihminen vanhaa herraas peljästytä kuitenkaan ,ettei saa sydäriä.

    VastaaPoista
  2. Sanompa vaan.. kaunis kranssi ja upea makuuhuone:)

    VastaaPoista
  3. ojoi, onhan kaunis! Ja herrallahan on ihan selvästi sama tyyli kun mulla haahuilla yöllä sängyn reunalla ilman rillejä, mikä maa, mikä valuutta??? :D Terkut Herralle!

    VastaaPoista