17.4.2013

Mistä näitä tyynyjä oikein tulee?

Sain uuden ompelukoneen vanhan klonksun tilalle. Oi että se on ihana! Ei kitise eikä kinnaa, ei volise eikä sakkaa. Nuori rouva oli kanssani sangen onnellinen uudesta koneesta. Huumassaan se kantoi minulle ison kassillisen sisätyynyjä ja kasan marikankaita ja sanoi, ettei mikään kiire... mitä nyt ensi lauantaina Pikkuihmisen huoneeseen tarvittaisiin iso kasa uusia tyynyjä, kun vieraita on tulossa päntiönään. Hurautin ompeluhurmiossani oitis marityynyt, pitkät ja suikerot, pätkät ja neliskanttiset. Pallotyynyt tein itselleni takkasohvan mutkaan. Mutta kun Pikkuihminen näki punaiset jättinapit, tyynyille tuli pakkomuutto Nuoren perheen kotiin. Saanhan minä noita, tuumasin, ja niin taisin saada...

Löysin taannoisella kaupunkireissullamme ihanaa yksiväristä flanellikangasta. Lumivalkoista, ilman iänikuisia raitoja, ruutuja tai nallekuvioita. Kankaan leveys oli 3 metriä (!). Ostin niin paljon, että sain kuin sainkin parisänkymme peittoon ja laitojenkin yli roikkui reunoja aivan maahan asti. Tarkoituksenani oli ommella kankaasta päiväpeitto. Toisin kävi.

 

Ensiksi ompelin ihan tavallisia tyynynpäällisiä Vanhalle herralle, joka niin rakastaa flanellin pehmeää kosketusta poskensa alla. Kun kangasta vielä jäi, päätin ilahduttaa herraani oikein yltiöromanttisilla koristetyynyillä. Revin flanellista suikeroita ja rispasin reunoja entisestään poistamalla reunasta puolenkymmentä lankaa. Poimutin suikerot ja tikkasin ne kiinni tyynynpäällisen etupuolelle. Röyhelön keskelle neuloin vielä puuvillapitsiä. Nyt tyynyjä on rinnakkain kaksi valkovenäläisten richelieu-kirjonnalla koristeltujen tyynyjeni kanssa.

 
En tyytynyt tähän vähään, vaan ompelin vielä kaksi pötkötyynynpäällistä valkoisesta pellavakankaasta. Pellava oli sen verran paksua, etten onnistunut sen poimuttamisessa, vaan katkoin poimutuslangat pariin kertaan niin maan perusteellisten ärräpäiden säestämänä. Päätin sitten tehdä laskoksia ja kruunata nekin puuvillapitsillä.
 
 

Eilen kotiin matkasi kaksi isoa sisätyynyä. Minkähänlaiset päälliset niihin taikoisin? Pallotyynyjen poismuuton tyhjentämä takkasohva näyttää kovin autiolta.

Vanha rouva

4 kommenttia:

 1. Aha,siellä on tyynytehdas käynnissä ja näköjään kaunista jälkeä syntyy.

  VastaaPoista
 2. Teille tulee tyynyjä ja meille tossuja joka paikkaan:)

  VastaaPoista
 3. Upeita tyynyjä olet ommellut.. tykkään kaikista. Mukavaa sunnuntaita sinulle:)

  VastaaPoista
 4. No on sitä vaikka millaista tyynyä olemassa, kun on sitä kekseliäisyyttä. Kauniita kertakaikkiaan. Terv. Kerttu

  VastaaPoista