27.8.2012

Kattila, minkki ja tötterö -uutisia

 
Kuten varmaan muistat, viime vuonna remontoimme, remontoimme ja remontoimme. Vanhan herran synnyinkodin porstuan alta löytyi arkeologinen aarrekätkö: rikkinäisiä nukkeja, muumioituneita variksia ja saunavihtoja, sardiinitölkkejä, eu de cologne -pulloja kera mustepullojen, korvapuolia kahvikuppeja, kattilavainaita yms yms. Pelastin mitä pelastettavissa oli. Vanha herra vähän kohotteli kulmiaan aarteilleni, mutta niin vaan aarteet pikkuhiljaa löytävät paikkansa huushollissamme:
 
  
 
Muutama viikko sitten vintti sai kyytiä. Ulos lensivät kahvattomat matkalaukut, rikkinäiset räsymatot, vuosikertapatjat sun muut ilmanaikuiset tilantukkeet. Nuori rouva oli niin avulias, että vei kurantit matot koiraperheensä arkea helpottamaan. Kaatopaikkatuomiolta pelastui myös muutama alumiinikattila, joista taitaa tulla kukkasten koteja... Uuden elämän sai myös täytetty minkki:

 
Vanha herra oli kiikuttanut minkkirievun kompostivahdiksi. Menin iltahämärissä kasvimaalleni ja meinasin saada p-halvauksen, kun minkki vaania napotti minua tuimilla silmillään! Huh huh! 
 
No, ei meidän pihassa kaikki sentään ole kierrätettyä. Sain kuin sainkin ostettua  sekametelikaupasta kaksi sinkkitötteröä, kun ne tulivat 60 % halvennukseen. Herra sekoitti remontista ylijääneistä betoneista ja laasteista koktailin ja valoi tötteröt puolilleen. Ihan vain sen takia, etteivät navakat syystuulet vie tötteröitäni mennessään. Tötteröt kera auringonkeltaisten kukkasten pääsivät paraatipaikalle pation laidalle:
 
  

 
Edesmenneellä Lapin matkalla hyötykäytin hyväkseni remontista ylijääneitä sähköjohdonpätkiä. Kieputtelin niistä jättisuuren sydämen, jonka päällystin sammaleella. Pihlajanmarjoista kortiste ja A vot!
 
 
Aurinkoisin terveisin ja sydämellisin aatoksin sinua tervehtii Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Onpas teillä ihanan upea piha kera aarteiden.. todella kaunista:-)

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää teidän pihassa kaikkineen. Vanhoja esineitä täytyykin katsella silmä tarkkana,kun niin vain niistä saa käyttökelpoisia moneen juttuun. Ei mosaiikkityön tekeminen vaikeaa ole. Jos joskus haluat,niin voin neuvoa sua tarkemmin.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla odottelen millaisia nukkeja sieltä aarrekätköstä löytyy. Rikkinäinen nukke on liikuttava näky ja odottaa entisöintiä talon taitavalta emännältä.
  Kauhistus, mikä näky on minkki kompostissa noin äkkiseltään.

  VastaaPoista
 4. En voi muuta kuin yhtyä tuohon edellisen kommentoijan mielipiteeseen. Kaunista on, sinulla vielä silmää hyödyntää tuollaisia vanhoja tavaroita!

  VastaaPoista
 5. Justhan mä hokasin, että minkkiä en ole koskaan tehnyt. Söpö elukka kun mikä:)

  VastaaPoista