4.12.2010

Kuusenkoristeita

Mitä ihmettä? Lumihangesta pilkottaa mansikoita ja päivänkakkaroita, taitaapa muutama
ruusukin availla nuppujaan.
 

Lähempi tarkastelu paljastaa, että tallinnalaiset neulatyynyt ottavat lumisia kauneuskylpyjä. Ostin kaunottaret monta vuotta sitten virolaisesta käsityöpuodista. Minua viehättivät villan ja sametin pehmeys sekä ahkerien käsien kirjomat kuvat. Paljeteista puhumattakaan. Vanha herra tosin kohotteli kysyvästi kulmiaan, kun kotiin lähti pussillinen neulatyynyjä.

Kotona neuloin tyynyjen ympärille kultalangalla ja punaisella villalangalla kiekurat, joihin tein ripustuslenkit. Ja kas, käsintehdyt kuusenkoristeet olivat valmiit vastaanottamaan Joulupukin!
 
Lumihangen keskellä komeilee vanha pihakuusi. Se on näemmä kasvattanut eriskummallisia käpyjä!


Parikymmentä vuotta sitten värkkäämäni kultapallot ne kuusenoksilla kiiltelevät. Pallojen sisällä on valkea styroksipallo, jonka olen rypistellyt värillisellä askartelufoliolla piiloon. Sitten olen virkannut kultalangalla viettelevän verkon pallon pauloiksi.

Joskus pallot roikkuvat kuusenoksista, mutta viime vuodet ne ovat keikkuneet sisemmällä kuusen kätköissä. Tai sitten ne ovat vierähtäneet suureen joulukulhoon kynttilämeren alle kimaltelemaan.
 
Vanha rouva tervehtii joulukoristelaatikon uumenista
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti