4.12.2019

Vanhanaikaista

Nyt on sitten opettelemalla opeteltu tekemään tämmöinen punossydän, joka varmaan opetetaan mukuloille jo kansakoulussa. Minä olen opetustuokiosta ollut poissa jostain kumman syystä. Olisiko ollut lumimyrsy, pakkaspäivä taikka flunssa, tiedä häntä.

Naapurin Sari tuli vasiten meille vermeiden kanssa ja näytti kädestä pitäen, miten kappaleiden leikkaaminen ja punominen tapahtuu. Minä kieli keskellä suuta seurasin, kun mestari teki edellä.

Messumatto pääsi oitis koekaniiniksi. Siitä oli hyvä leikata semmoiset palaset, että ikänäköinenkin näkee laajemmin ja leveämmin. Koekappaleesta tuli metrin mittainen leveydeltään ja korkeudeltaan aika paljon korkeampi, kun ripustuslenkkikin oli parin metrin luokkaa. Ihan kurillani tein moisen jättiläisen (ja sille kaksi samankokoista kaveria), jotta lahjapaketeilla olisi hyvä olla supermarkettikeikalla (KLIK).

  

Tekaisin punaisesta fleecehuovasta kaksi pehmoista tyynyä takanedussohvalle. Muutenkin näkyy punaisen määrä pikkuhiljaa lisääntyvän huushollissa. Hedelmävatikin piti sutia punaiseksi kalkkimaalilla, jotta se mätsäisi paremmin ruokapöydän härpäkkeisiin.


Valkoinen joulukoriste on minulle uusi tuttavuus. Vasta viime vuonna löysin joulumyyjäisistä semmoisia joulutähtiä, jotka miellyttivät heti rosoisuudellaan ja karheudellaan. Viisi valkeaa pellavatähteä pääsi männynoksille keittiön astia-amppeliin - vai mikä lie tuon katosta roikkuvan metallihäkkyrän nimi on.

 

Joulun lähestyessä alan ripustella häkkyrään jouluaarteitani. Ensimmäisenä pellavatähtien seuraksi tein vanhanajan karamelleja. Ohjeen löydät klikkaamalla itsesi VillaTutan pätevään oppiin. Karamellin "vartalona" käytin foliorullan rullaan, jonka sahasin kolmeen yhtäpitkään osaan. Sitten vaan silkkipaperia haitariksi, ja kiiltokuvia koristeeksi.


Aika hauskoja vekkuleita näistä tuli.


Nyt on työpöydällä jotain ihan muuta.

Vanha rouva

10 kommenttia:

 1. Tuli vaan mieleen ne suuret linjat näistä metrisistä sydämistä... 😂 Nuo punossydämethän ne pitää opetella tekemään, monta joulua miettinyt, josko nyt pistän käytäntöön. Kartongista saa meikäläinenkin konvehdille sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret linjat ja laajat kaaret. Ja naulapyssy!

   Poista
 2. Kohta 70 mittarissa enkä ole koskaan punossydäntä tehnyt. Oliskohan aika jo opetella. Huovasta tuleekin näköjään ihania

  VastaaPoista
 3. Noita syrämmiä taisin itsekin joskus lapsena vääntää, ihan kartongista tosin. :) Ja joulukoristeen tein muuten tänäänkin, peräti huovuttamalla ja ihan työajalla. Täytyypä esitellä jossain postauksessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti joulukoristeita tehdään joka vuosi, vaikka joululaatikko on ennestäänkin täynnä.

   Poista
 4. Aika massiivinen pujottelusydän, jos metrin :)
  Minullakin on kattohärpäke. Se oli ihana, kun ostin sen. Sitkeesti on katossa roikkunu, vaikka en loppujen lopuksi meinannu keksiä, mitä siinä pitäisin ;) Joulukoristeita nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härpäke lähti ulkohommiin lintuhärpäkkeeksi ;)

   Poista
 5. Olen noita punossydämiä (tietenkin) nähnyt, mutta en ole itse muistaakseni tehnyt. Olen alkanut pitämään valkoisista joulukoristeista, mutta tuntuu, että tänä vuonna koristelut jää väliin...
  KIITOS tapaamisesta tuomisineen!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset joulukoristeet ovat minulle uusi tuttavuus, koska jouluna pitää olla... tiedät kyllä minkä väristä.

   Poista